avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce acte sunt necesare în situația mea?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce acte sunt necesare în situația mea?!

Ce acte sunt necesare în situația mea?!

Bună ziua și numai bine!

Împreună cu mama mea am fost crescută de bunicii mei, dar nu am fost înrudite cu ei.
A murit bunica.
Bunicul, înainte de a muri, a lăsat testament în care ne lasă mie și mamei mele toate bunurile mobile și imobile, în indiviziune și părți egale.
Am dezbătut succesiunea după bunic,
A murit și mama.
Problema este un teren al bunicii, care este în altă comună. Nu știu cum pot intra în posesia lui. Am dus testamentul la Primăria de acolo, dar mi-au spus că este nevoie de alt act.
Doresc să plătesc impozitul pe acel teren.

De ce act am nevoie și de unde îl pot obține?
Este de ajuns să duc și certificatul de moștenitor de la bunicul?

Vă mulțumesc și multă sănătate la toată lumea.

Cel mai recent răspuns: Ortansa1958 , utilizator 09:26, 12 Ianuarie 2023
Le spuneam bunicul și bunica.
Au murit înainte de '89.
Nu eram înrudite cu ei.
A murit prima femeia (bunica neinrudita), iar barbatul (bunicul neinrudit), ca soț supraviețuitor nu cumva a moștenit terenul soției decedate (bunica neinrudita)?
Bunica nu a avut copii, nici parinti în viață, nici frați. Doar o verișoara și soțul supraviețuitor (bunicul neinrudit).

A murit și omul căruia îi ziceam "bunicule", dar mi-a lăsat mie și mamei mele testament. Adică eu cu mama suntem la egalitate pe testament.

Întreb de terenul acela. Cine are dreptul la el? Eu cu mama decedata? Verișoara bunicii?

raluk0207 a scris:

Și atunci, care mai e noima sa numești o persoană "bunica mea/bunicul meu ", dacă nu ai nicio treaba cu persoana respectiva?
Folosim sintagme de genul, apoi ne plângem ca nu obținem informații clare și corecte.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este necesar certificatul de moștenitor după zisa "bunică". Pe ea a moștenit-o "bunicul" /soțul supraviețuitor împreună cu verișoara defunctei (dacă era verișoară primară, iar nu de-a te miri câtelea).
Apoi, partea moștenită de "bunicul" ajunge la dvs. - moștenitoarele testamentare ale "bunicului" (va fi un supliment la certificatul de moștenitor).
Asta în teorie. În practică, de văzut care este poziția verișoarei (că nu-i musai să fie moștenitoare dacă nu vrea) de văzut ce fel de testament aveți (universal presupun, dar pot să presupun greșit) etc.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2023
romascanu, moderator
Da, este testament universal.
Verișoara era primară, dar a decedat. Aceasta a avut doi copii.

romascanu a scris:

Este necesar certificatul de moștenitor după zisa "bunică". Pe ea a moștenit-o "bunicul" /soțul supraviețuitor împreună cu verișoara defunctei (dacă era verișoară primară, iar nu de-a te miri câtelea).
Apoi, partea moștenită de "bunicul" ajunge la dvs. - moștenitoarele testamentare ale "bunicului" (va fi un supliment la certificatul de moștenitor).
Asta în teorie. În practică, de văzut care este poziția verișoarei (că nu-i musai să fie moștenitoare dacă nu vrea) de văzut ce fel de testament aveți (universal presupun, dar pot să presupun greșit) etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul la terenul bunicii? MaraToaderia20 MaraToaderia20 Cine are dreptul la terenul bunicii? Mama a fost crescută de doi oameni (X și Y) cu care nu a fost înrudită și nici acte de adopție nu s-au făcut. ... (vezi toată discuția)
Testament - valabil sau nu ? gigelas gigelas Prin anii 1940 - 1945,o familie ce nu avea copii,a luat un copil (fata) de la o sora a sotiei,spre crestere. [b]Niciodata,acea fata nu a fost trecuta pe numele ... (vezi toată discuția)
Mostenire silvia claudia silvia claudia Buna ziua . Mama trebuie sa faca mostenirea dupa parinti, ele erau 2 surori, dar matusa a murit si are o fata majora. Aceasta mostenire se imparte intre mama ... (vezi toată discuția)