avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine are dreptul la terenul bunicii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine are dreptul la terenul bunicii?

Cine are dreptul la terenul bunicii?

Mama a fost crescută de doi oameni (X și Y) cu care nu a fost înrudită și nici acte de adopție nu s-au făcut. Acești doi oameni minunați și buni nu au avut copii. Erau vremuri grele în anii 60'-70'. A murit întâi bunica (Y) și a rămas în viață bunicul (X), care a devenit soț supraviețuitor.

Bunicul X i-a făcut un testament universal mamei mele în care îi lasă toată averea dânsului. După ce a murit acest bunic X, mama a dezbătut succesiunea, a primit un certificat de moștenitor etc
Apoi a aflat că bunica deținea un teren în alt județ, dar nu s-a ocupat de acest aspect.

Acum au venit copiii unui frate de-al bunicii, că vor acel teren și li se cuvine în totalitate și să meargă la notar cu ei să de-a scris că renunță.

Mama, care este în vârstă și bolnavă, dorește să afle cine are drept asupra acelui teren?!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:26, 14 Ianuarie 2023
Mama dvs nu o mosteneste pe bunica, ci doar in baza testamentului, pe bunic.
Bunicul a dezbatut succesiunea dupa sotia sa? Mostenitori ai bunicii pt ca au avut copii sunt si fratii ei, respectiv copiii bunicii.
Daca au apelat la mama dvs, clar ca si ea e mostenitoare, nu are de ce sa renunte la ceva. Va fi chemata in judecata si se va imparti.
Bunicul nu a dezbatut succesiunea după soția sa, nu au avut copii, deci moștenitori rezervatari nu sunt. Au venit copiii unui frate de-al bunicii, adică nepoții ei.

gi-jane2 a scris:

Mama dvs nu o mosteneste pe bunica, ci doar in baza testamentului, pe bunic.
Bunicul a dezbatut succesiunea dupa sotia sa? Mostenitori ai bunicii pt ca au avut copii sunt si fratii ei, respectiv copiii bunicii.
Daca au apelat la mama dvs, clar ca si ea e mostenitoare, nu are de ce sa renunte la ceva. Va fi chemata in judecata si se va imparti.

da, nepotii ei mostenesc si ei din ce a avut bunica, fix jumatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte sunt necesare în situația mea?! Ortansa1958 Ortansa1958 Ce acte sunt necesare în situația mea?! Bună ziua și numai bine! Împreună cu mama mea am fost crescută de bunicii mei, dar nu am fost înrudite ... (vezi toată discuția)
Succesiune GABYBABY GABYBABY Buna Seara! fiti amabil stie cineva: dupa X DECEDAT (cu sotie predecedata) vin 2 fete G. si M.(decedata inaintea lui X).....sotul lui M. VINE LA SUCCESIUNEA ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)