avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Imediat după Revoluția din \'89 , ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Imediat după Revoluția din '89 , tatălui meu si ...

Buna ziua!
Imediat după Revoluția din '89 , tatălui meu si celor 3 frati ai lui li s-a facut conform legii 18, Titlu de proprietate( au fost înscriși toti 4 pe acelasi Titlu). Acum, atât tata cat si cei 3 frati ai săi sunt decedați. FIECARE DIN cei 4 frati are moștenitori. Acum, eu impreuna cu sora dorim sa dezbate succesiunea si moștenirea dupa tata. La notariat ne cere Titlul de proprietate in original. Titlul de proprietate in original se află la un var de-al nostru care nu vrea sa dea sub nicio formă. Di discuțiile avute cu ceilalți mostenitori( din partea celorlalți 2 frati de ai tatalui) am inteles ca acestia au renunțat la partea lor in favoarea vărului acesta despre care va spun ca esti e Titlul de proprietate. CUM procedez eu si cu sora mea pentru a obține o copie conforma cu originalul a Titlului de proprietate? De unde il putem obtine? Pt ca trebuie la Notar pt succesiune. Multumim!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:40, 1 Noiembrie 2023
Nu aveau cum sa renunțe, odată ce părintele lor era coproprietar, conform titlului.
Dacă varul nu vrea sa va dea originalul titlului, deschideți o acțiune în instanță pentru ieșirea din indiviziune (partaj).
Oricum, partajul ar fi fost pasul următor, care trebuia făcut oricum cu ceilalți veri.
Părinții lor au decedat, inclusiv tatal meu.

raluk0207 a scris:

Nu aveau cum sa renunțe, odată ce părintele lor era coproprietar, conform titlului.
Dacă varul nu vrea sa va dea originalul titlului, deschideți o acțiune în instanță pentru ieșirea din indiviziune (partaj).
Oricum, partajul ar fi fost pasul următor, care trebuia făcut oricum cu ceilalți veri.

Tocmai.
Și dacă varul va da titlul în original și dezbateti moștenirea, tot nu rezolvați problema pana la capăt.

Dvs moșteniți doar cota de 1/4 a tatălui, dar veți rămâne în indiviziune cu ceilalți 3 frati decedati.
Trebuie ca urmașii fiecărui unchi sa își dezbata moștenirea și după ce aveți certificate de moștenitor dupa toti cei decedati, de pe titlu, trebuie sa faceți partajul cu toți verii.
Iar dacă varul respectiv nu e de acord, tot la instanță ajungeți pentru partaj.
Asa, va duceți din prima la judecătorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire cote mostenire dorel13 dorel13 am un titlu de proprietate pe numele bunicului(4 ha pamant), pe care sunt trecuti 3 copii ai bunicului. Eu sunt mostenitorul tatalui meu,unul dintre cei 3. ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren bloc3c bloc3c 1.Tata a decedat in 2005. 2. A avut act de proprietate pentru un teren de 5ha (impreuna cu un frate si el decedat dupa obtinerea acestui titlu de ... (vezi toată discuția)
Pe titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care ... Buța Nelu Buța Nelu Pe Titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care 3 decedați. Eu sunt fiul unuia dintre cei decedați și am solicitat Anexa 24 la Primărie ... (vezi toată discuția)