avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua .Am o nelămurire.in anul 1998 doua ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua .Am o nelămurire.in anul 1998 doua batrinele au vândut ...

Buna ziua .Am o nelămurire.in anul 1998 doua batrinele au vândut o bucată de teren la notar provenit de pe urma tatălui lor decedat ele sunt singurele moștenitoare.in anul2008 au avut proces de partaj cele doua batrinele unde instanta le-a împărțit și parcela vinduta de ele în anul 1998 in baza hotărârii judecătorești definitivă și irevocabilă una din ele Mia lăsat-o cu testament mie eu am obținut certificatul de legatar plătesc impozit și batrina a plătit pina a murit am adeverință de la registrul agricol k figurez cu acest teren.problema e acum vreau sa fac carte funciară iari primăria nu eliberează adeverință de dezmembrare din sistematizare pa motiv că se suprapune terenul.ce este de făcut cine e proprietar de drept.mentionez că terenul îl stăpânește cel cu contract de V.C
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2024
Cristi.123@, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristi.123@ , utilizator 20:21, 9 Noiembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă bătrânele au vândut terenul, ESTE vândut, și gata e lămurit.
Au primit bani pe acel teren când l-au vândut cu contract la notar.

Dumneavoastră ce doriți mai mult decât atât, știind că terenul este vândut`??
Proprietarul de drept al terenului este cumpărătorul care a dat bani.
Dapix, utilizator
Batrina care mi la lăsat cu testament știa că la dat în arendă.si nu înțeleg de ce instanța a hotărît să fie în continuare al batrinelor hotărârea judecătorească nu este valabilă în fața actului de VC?INSTANTA NU MODIFICA HOTĂRÂREA SA MA RADIEZE DE EL
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul de vânzare/cumpărare perfectat la NOTAR este valid și azi, dacă nu a fost anulat de o instanță de judecată.
Deci, și azi, proprietarul de drept este cumpărătorul, care cu bună credință a cumpărat acel teren.

Cele doua batrâne au indus instanța de judecată în eroare.
Ce parcelă de teren să le mai împartă instanța, dacă ele o vânduse deja în devălmășie`?!
Bătrânele au mințit judecătorul.....

Nu ati precizat în topic nimic despre arendă. Ați venit cu o informație nouă.
Deci cum stau treburile cu darea terenului în arendă`?
Cine era proprietarul terenului dat în arendă`?
Dapix, utilizator
Batrinele decedate susțineau și în anul 2011 cînd Mia făcut mie testament că terenul acela l-au dat în arendă.motiv pentru care au și platit impozitul in continuare .abia anul acesta cînd am vrut sa fac carte funciară a apărut și cel de îl avea în arendă cu CV. Oare instanta dc ce le-au dat batrinelor terenul .instanta și expertul de lea împărțit frățește moștenirea nu au avut la bază documente?să înțeleg că acea hotărîre devine nulă?in baza aceiași hotărî Mia făcut testament
Menționez faptul că titlu de proprietate pa acea suprafață apare în anul 2002 și nu pa numele celui de a cumpărat în 1998 și pa numele tatălui batrinelor

Alte discuții în legătură

Am primit un teren cu testament de la o bătrânică care la ... Cristi.123@ Cristi.123@ Am primit un teren cu testament de la o bătrânică care la rândul ei la dobândit prin partaj cu sora sa printr-o hotărîre judecătorească definitivă ... (vezi toată discuția)
Anulare act de vanzare cumparare Anna63 Anna63 Prin sentinta civila se anuleaza un titlu si se emite pe acelas teren extravilan titlu de proprietate pe numele altei persoane.Problema e ca primul proprietar ... (vezi toată discuția)
Teren arendat vindut popescu george popescu george Am contract de arendare a 500 ha teren agricol pe 10 ani.O mare parte din el e vindut.Am inteles ca dreptul de preemtiune a fost abrogat,mai am stipulat in ... (vezi toată discuția)