avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit pe teren, nu sunt proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit pe teren, nu sunt proprietar

Am intampinat si eu o problema. Bunicul meu ( decedat), a primit de la primarie in anul 1961 un teren pentru folosinta...dar fara sa il puna in posesie cu titlu. Din acel an si pana acum, la detinut, intretinut...si de cand se plateste si impozit pe teren, l-a platit...si il platim si acum. In registru agricol de la primarie...figureaza cu o suprafata de teren, pe care platim impozit, dar nimeni nu stie cu ce acte e trecut in registru, cum e impozitat ( neavand titlu pe teren)...rubricile sunt goale,.. este trecuta suprafata si atat. Terenul a fost dat din rezerva primariei in anul 1961 pentru utilizare, productie, folosinta ... cu toate drepturile, mai putin vanzare, nu a fost si nu este revendicat de nimeni ...REPET ..l-a folosit,il folosim, platesc impozit pe el, dar nu am nici un act pe el ( nimeni nu stie nimic de acte). In acest caz se poate aplica UZUCAPIUNEA, avand in vedere ca a utilizat terenul mai mult de 30 de ani - fara intrerupere, nu e revendicat de nimeni, platesc impozit si am platit pana acum pe el, din documente ( registru agricol)..reese ca il foloseste din 1961?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:59, 5 Februarie 2008
Ce proprietar are terenul?
In mod normal, este din rezerva primariei ( asa a fost dat la vremea respectiva..) printr-un schimb cu alt teren, din alta parte. Exista o hartiuta care atesta ca s-a facut un schimb de terenuri.... Terenul dupa care s-a facut schimb( din cealalta parte), nu il avem nici pe ala in proprietate pentru ca nu s-au depus actele la timp pentru retrocedare( nu stiam ca trebuie acolo depuse ceva acte, stiind ca il avem pe acesta la schimb). Stiu ca legea retrocedarilor nu mai este valabila, de aceea nu putem nici acolo sa mai facem ceva. Schimbul ( teren pe care avem mostenire dar nu si titlu) a fost facut datorita schimbarii locuintei in anul 1961.
Imi pare rau, dar nu inetleg nimic din relatarea dv.
Primaria nu are teren, numai orasul are. Este proprietatea orasului/comunei etc.? Nu stiu ce rezerva, sunt atatea rezerve: de terenuri pentru atribuirea in folosinta tinerilor care doresc sa-si construiasca locuinta; pentru retrocedare prin compensare cu bunuri similare etc.
Ma intereseaza: cune e proprietar si cu ce titlu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare terenuri aurora19 aurora19 Cand a fost aplicata legea retrocedarilor ,eu nu am stiut ca bunica mea a detinut terenuri la marginea orasului Timisoara. Tatal meu niciodata nu a deschis ... (vezi toată discuția)
Schimb de terenuri AdrianaMoise AdrianaMoise Buna ziua, Va rog sa imi dati cateva sfaturi legate de urmatoarea situatie. Bunicii materni, in anul 1950 au facut un schimb de terenuri cu o suprafata de ... (vezi toată discuția)
Legea 247 privind retrocedarea nonamamaia nonamamaia Buna seara! Am si eu o problema am un teren cu suprafata de 5000 mp. A apartinut mamei mele (eu avand in acest moment 70 de ani), a fost trecut in anul 1930 in ... (vezi toată discuția)