avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimb de terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimb de terenuri

Buna ziua,

Va rog sa imi dati cateva sfaturi legate de urmatoarea situatie.
Bunicii materni, in anul 1950 au facut un schimb de terenuri cu o suprafata de 2500mp cu x, fara acte insa.
Terenul figureaza in folosinta bunicilor mei in Registrele agricole din 1953 incoace.
Intre timp bunicii au decedat la fel si X cu s-a facut schimbul.
Dupa 1990 mostenitorii lui X au facut succesiunea si au inceput procese pentru terenurile pe care X le avea in proprietate. In anul 2001 mostenitorul Y a obtinut partea s-a din mostenire in urma unei sentinte judecatoresti, printre terenurile care i s-au cuvenit aflandu-se si terenul pe care bunicii mei si-au costruit gospodaria in suprafata de 2500 mp.
In anii 2000 mamei, singura mostenitoare a bunicilor, i s-a emis titlu de proprietate conform legii retrocedarilor in suprafata de 1200 mp, desi in registru figura cu 2500.
Y a facut cadastru, intabulare ,dezmembrare si toate celelete in cele din urma a dat spre vanzare o parte din terenul din a carei suprafata face parte si cei 2500 mp pe care s-a facut schimbul.
Mentionez ca pana acum 3 ani familia mea nu a avut cunostiinta de existenta mostenitorului Y mai exact pana in anul 2014 cand ne-am trezit ca Y isi revendica terenul fara nici un fel de discutii.Pretentiile materiale sunt exacerate si fara drept. Y nici macar nu isi cunoaste defunctii de la care a mostenit terenurile. Nu stiie si nici nu doreste sa auda versiunea noastra legata de schimbul facut sub premisa ca detine inscrisuri oficiale si ca este proprietar de drept. Acesta a facut actiune in instanta avand de partea sa titlu de proprietate si punere in posesie.
Familia mea pe de alta parte avem de partea noastra inscrisurile din Registrele agricole de la primarie cat si martori care stiu de schimbul facut acum multi ani in urma.
Va rog respectuos sa ma ajutati deoarece avem termen de 25 de zile in care sa depunem intampinarea si este foarte important sa stiu ce sanse am in instanta si mai ales sa ma ajutati sa formulez intampinarea si ce documente as putea sa atasez.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2015
AdrianaMoise, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune si anexa 1 si 2 iliutavasilescu iliutavasilescu Bunica si sora ei au facut succesiune dupa mama lor decedata. In urma decesului bunicii si a sorei ei, mostenitorii ambelor parti au facut succesiune la randul ... (vezi toată discuția)
Probleme succesorale tex tex Buna seara Ma scuzati ca va deranjez am si eu o mare problema Tatal meu a decedat in urma cu patru luni , de atunci fratele lui mai mare ne face numai ... (vezi toată discuția)
Drept, mostenire olghi olghi buna ziua va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare: bunicul meu la lista de recesamant din anul 1941stapanea 2500mp curte si teren ... (vezi toată discuția)