avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si Anexa 1 si 2
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si Anexa 1 si 2

Bunica si sora ei au facut succesiune dupa mama lor decedata. In urma decesului bunicii si a sorei ei, mostenitorii ambelor parti au facut succesiune la randul lor pentru impartirea terenurilor. Ulterior, dupa ultima succesiune, un teren revenit mamei mele, trecut la rol in momentul succesiunii in suprafata de 2000 mp, a rezultat la masuratori in realitate ca 2500 mp. Primaria refuza emiterea anexelor 1 si 2 in numele mostenitorilor dupa bunica, la cererea notarului. Primaria sustine ca diferenta de suprafata este de fapt proprietatea mamei bunicii si a sorei ei, si deci trebuie facuta completare de masa succesorala nu doar in baza mostenitorilor legali ai bunicii, si ci ai sorei ei. Este corect? Are primaria competenta legala de a spune cui anume apartine "diferenta de suprafata de teren" (a aceleiasi bucati pentru care s-a efectuat deja succesiune si este denumita cu acelasi nume si aceeasi vecini in continuare) rezultata in urma masuratorilor cadastrale moderne pentru prima oara? Sau trebuie respectat ce a cerut notarul, si anume emiterea de Anexe 1 si 2 in numele mostenitorilor dupa bunica?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2019
iliutavasilescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: iliutavasilescu , utilizator 15:43, 21 Februarie 2019
Buna seara,
Formulati inca o data o cerere scrisa catre primarie sa emita actele acelea.
In situatia in care in termen de 15 zile nu emite acele acte va adresati instantelor de judecata.
PRIMARIILE nu au dreptul sa constate ei cine sunt mostenitori, cote etc.
Primaria isi depaseste atributiile.
Va multumesc pentru raspuns! Exista vreun temei legal insa pe care ei pot sa-l invoce refuzand? In cererea pe care o sa o reformulam, considerati ca trebuie amintit ceva anume care sa faca referire la faptul ca nu este de competenta lor sa constate? Sau exista posibilitatea ca notarul public sa certifice cererea pe care o reformulam, validand astfel cerintele de eliberare de acte necesare la notariat? Multumesc inca odata.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2019
iliutavasilescu, utilizator
buna ziua,
indiferent de ce contine anexa eliberata de primarie pentru succesiune, notarul public va pune in dezbatere bunurile imobile (in speta terenul dumneavoastra) in suprafata care rezulta din acte.
din cele descrise de dumneavoastra pot presupune ca pentru terenul dumneavoastra exista doar titlu de proprietate sau C.F. fara geometrie cu coordonate gps
faptul ca aveti in folosinta 2500mp fata de 2000mp cat rezulta din acte se poate datora unei masuratori eronate la data punerii in posesie (asta fiind undeva prin 1991-1994 sau mai tarziu) cand masuratorile se faceau cu capra sau cu sfoara, sau datorita mutarii limitei de proprietate cate putin in timp daca terenul respectiv nu este o gradina imrejmuita cu gard, chiar daca geometria terenului ar fii in baza de date a OCPI in cazul in care nu este receptionat planul parcelar amplasamentul este incert si ar putea suferi modificari la un moment dat
iar la momentul cand va fii finalizat cadastrul general diferenta de teren va ramane in proprietatea comunei/orasului (despre demararea acestor lucrari puteti obtine informatii la primarie sau la BCPI/OCPI, oricum la momentul repectiv veti fii informat de catre topograful care va realiza lucrarea)
sunt notari care solicita anexa respectiva si sunt care nu, principal este certificatul fiscal din care sa rezulte ca nu aveti datorii la u.a.t.
dar cele mai bune explicatii le puteti solicita notarului public care a facut succesiunea (la un avocat daca nu sunteti multumit de solutia notarului)
ca si completare primaria nu poate trece in registru agricol la pozitia dumneavoastra mai mult teren de cat rezulta din acte si la fel nu va poate impozita bunuri imobile pe care nu le puteti dovedi cu documente
Terenul a rezultat 2000mp din actele de demult -- si in felul acesta s-a facut succesiunea -- de acum zeci de ani, si nu a fost inscris in C.F. Practic, s-a facut succesiunea pe 2000mp fara masuratori niciodata; ulterior intrarii in proprietate, s-au efectuat masuratorile si au rezultat in realitate cei 2500mp--500mp diferenta--(delimitat ca teren clar de 3 drumuri -- 1 comunal, 1 de access si DN, plus 1 vecin persoana fizica). Practic granitele sunt aceleasi, terenul a fost pentru prima oara masurat in realitate modern, in vederea inscrierii in C.F., insa a rezultat aceasta problema cu primaria. Practic ei au dat acordul initial pentru cadastru, care s-a si inregistrat cu stampila OCPI pentru intreaga suprafata de 2500mp, dar ulterior spun sa mergem la succesiune in spate pentru restul de 500mp, ca sa putem inscrie intreaga suprafata la C.F. si sa putem astfel sa obtinem autorizatii de constructie.

A, si inca ceva, la rolul agricol, primaria a trecut in acte 2500mp in baza cadastrului efectuat si semnat de ei in 2014. Mai mult, avem si 2 C.U.-uri semnate de primarie si acelasi primar (2016, si 2018--inca activ), care practic certifica intreaga suprafata de 2500mp pentru imprejmuire ca proprietar; cu stampila si semnatura a primariei/primarului. Deci noi de atunci si pana acum am platit mereu impozit de 2500mp, cat a rezultat in urma masuratorilor cadastrale. Nu inseamna asta in mod direct/cert recunoasterea posesiei ca suprafata de catre primarie pe intreaga suprafata de 2500mp?
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
iliutavasilescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare suprafete teren si constructii imobil mostenit gorangersgogo gorangersgogo Buna ziua! Am mostenit un imobil compus din teren, casa si anexe gospodaresti. La semnarea succesiunii, mi s-a adus la cunostinta de catre notar faptul ca, pe ... (vezi toată discuția)
Cum putem recupera 1200mp care figureazã în acte, dar nu și la mãsurãtoarea propriu-zisã? emg emg Am mers la notar pentru ieșirea din indiviziune (suntem trei coindivizari), dar după ce s-au făcut măsurătorile (teren intravilan), s-a constatat că ... (vezi toată discuția)
Rectificare act de mostenitor gabitza1007 gabitza1007 buna ziua. am si eu o mare problema. in anul 1972 bunicul meu impreuna cu bunica au cumparat un teren in suprafata totala de 299 mp. in anul 1987 bunica ... (vezi toată discuția)