avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum putem recupera 1200mp care figureazã în acte, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum putem recupera 1200mp care figureazã în acte, dar nu și la mãsurãtoarea propriu-zisã?

Am mers la notar pentru ieșirea din indiviziune (suntem trei coindivizari), dar după ce s-au făcut măsurătorile (teren intravilan), s-a constatat că lipsesc 1200mp din întreaga suprafață (nu știu care este motivul: vecinii sau măsurătoriile au fost greșite de la început). Ce pot face în această situație? Ce soluții am? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:21, 23 Februarie 2012
actiune in instant pentru z dobandi dreptul de proprietate pe teren.
actiune in rectificare tabulara.
demersuri emitere titlu de proprietate la Prefectura
In cazul in care cuprinsul cartii funciare nu corespunde cu situatia juridica reala, in privinta inscrierii, se poate cere rectificarea acesteia. Prin rectificare se intelege radierea, indreptarea sau mentionarea inscrierii oricarei operatiuni, susceptibile a face obiectul unei inscrieri in cartea funciara. Cererea de inscriere se depune la judecatoria in circumscriptia careia se afla terenul, intrucat publicitatea imobiliara este intemeiata pe sistemul de evidenta al cadastrului general ce are ca obiect inscrierea in cartea funciara a actelor si faptelor juridice referitoare la imobilele / terenurile din aceeasi localitate.
Acţiune în grăniţuire şi revendicare faţă de vecini. Expertul topo poate să-şi dea seama, din suprapunerea măsurătorilor pe care le-a făcut peste planul de amplasament existând la OCPI sau chiar şi primărie, de unde provine diferenţa de proprietate. În altă ordine de idei, proprietatea d-voastră a avut gard faţă de toţi vecinii,?
Pe baza actelor de proprietate, cu măsurători stereo 1970, cu suprapunere pe ortofotoplan şi plan de amplasament, expertul topo îşi poate da seama unde ar fi diferenţa cu condiţia ca ceilalţi vecini să fie înscrişi în C.F. Chiar dacă nu sunt, pe baza actelor de proprietate, în instanţă se poate rezolva
Va multumesc pentru răspunsuri, dar nu aș putea să mă adresez direct primăriei? nu ar putea să se soluționeze problema și așa?
Îmi pare rău că trebuie să revin, dar am o completare: acţiunea în rectificare C.F nu-şi are sensul. Domnul respectiv are o suprafaţă de teren de X mp care nu mai există la măsurători.Dânsul nu doreşte să renunţe la această suprafaţă şi astfel să facă o cerere de micşorare de suprafaţă la C.F, ceeace echivalează cu o rectificare de C.F.
De asemeni, nu este valabilă nici părerea cu ordinul prefectului. Domnul are titlu de proprietate, are suprafaţa dar aceasta nu corespunde şi acest lucru numai din faptul că s-au întins vecinii(aceasta ar fi singura explicaţie logică). Ordinul prefectului nu are ce căuta în asemenea caz.(cu iertare faţă de părerile anterioare). Deci numai în instanţă, care va dispune expertiză şi asupra terenurilor învecinate, pentru a se lămuri de unde provine lipsa de suprafaţă.

Alte discuții în legătură

Fals (al topografului) ContSters88252 ContSters88252 daca datele unui PLAN DE AMPLASAMENT SI DELIMITARE A IMOBILULUI intocmit de catre un topograf autorizat nu corespund adevarului , masuratorile ... (vezi toată discuția)
Cadastru - gardul vecinilor imi incalca proprietatea sch sch O proprietate(jud. Prahova) este delimitata de vecini in urma unei Hotarari definitive din 1975.Vecinul a construit acum 10 ani un gard , care , incalca in ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate yo9gsb yo9gsb buna ziua vecini mei au carte funciara,am si eu cf. in urma masuratorilor pe proprietatea mea a rezultat o suprafata mai mare de teren decat e inscris in ... (vezi toată discuția)