avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare titlu de proprietate

buna ziua
vecini mei au carte funciara,am si eu cf.
in urma masuratorilor pe proprietatea mea a rezultat o suprafata mai mare de teren decat e inscris in titlu,ca urmare acestui fapt pot cere modificare de titlu de proprietate eventual cedand teren in camp ,e vorba de 100m2,care e procedura legala?
Cel mai recent răspuns: yo9gsb , utilizator 08:50, 30 Decembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Este vorba despre rectificarea cărții funciare. Faptul că d-voastră aveți mai mult teren decât în acte nu înseamnă că acesta aparține vecinilor. Acest lucru ar trebui stabilit prin expertiză. Titlul de proprietate și punerea în posesie s-a făcut în urma stabilirii printr-un pv. a limitelor de proprietate. și deci de punere în posesie.
Se poate face o acțiune în rectificare CF, pt. înscrierea suprafeței real deținute. Se va face o expertiză și instanța va da o hotărâre în acest sens.
-la momentul cand am facut cf.am masurat 1200mp fata de 1100 din titlu,in cf apar 1200mp razorul dintre mine si vecin conform cartilor funciare nu se suprapune(are aceleasi coordonate)in schimb unu din vecini cand a intocmit cf a declarat cu 100m2 mai putin dar el de fapt avand mai mult teren imprejmuit(a mutat gardul din spatele curti s-au a indicat celui care a masurat ,intentionat gresit,locul bornei din spatele curti,in speranta ca pe viitor imi va lua mie cei 100m2 stiind ca am mai mult)de fapt a incercat acest lucru adica sa revizuiasca cf si sa imi ia cei 100m2,mintind pe cel care a masurat ca suprafata respectiva iar apartine,aceasta revizuire nu a mai avut loc.Practic in cf la mine sunt 1200mp iar la el 2600m2 fata de 2700m2 cat are in titlu dar in realitate el are mai mult teren imprejmuit , are pe secretara de la primarie aceasta fiindui verisoara.
Eu am facut cf dupa ce a facut el,ca timp vorbind.
Intre timp vecinu a demolat un gad de pe razor inpresmuind cei 100m2 am depus plangere care s-a anulat pentru ca el are cu 100m2 mai putin ,dar nu a avut loc o expertiza,practic el a luat abuziv cei 100m2.Dupa cum spun cartile funciare el a intrat la mine in curte
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2015
yo9gsb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum putem recupera 1200mp care figureazã în acte, dar nu și la mãsurãtoarea propriu-zisã? emg emg Am mers la notar pentru ieșirea din indiviziune (suntem trei coindivizari), dar după ce s-au făcut măsurătorile (teren intravilan), s-a constatat că ... (vezi toată discuția)
Granituire yo9gsb yo9gsb buna ziua in urma cu un an si ceva vecinul meu a facut intabulare,anul acesta am facut si eu 2015,de la cadastru a reesit cum e si normal ca terenurile nu se ... (vezi toată discuția)
Fond funciar: cf neconforma cu realitatea azur75 azur75 Speta- proprie si personala, pe care din cauza lipsei de experienta in problemele de fond funciar si a implicatiilor de natura subiectiva, poate nu o percep ... (vezi toată discuția)