buna ziua
in urma cu un an si ceva vecinul meu a facut intabulare,anul acesta am facut si eu 2015,de la cadastru a reesit cum e si normal ca terenurile nu se suprapun,si au aceleasi coordonate GPS masurate pe razor intre noi in schimb fiul vecinului a mutat un gard luandu-mi din curte 100m2,problema e in felu urmator:in titlu de proprietate el are 2700m2 in realitate are inpresmuit 3200m2,cand a facut CF a mutat gardul din spatele terenului in asa fel sa aiba cu 100m2 mai putin adica 2600m2 suprafata ce a fost trecuta in CF si astfel motivand ca terenul lipsa e la mine.La mine cand sa masurat sa gasit 1200m2 fata de 1100m2 cat am in titlu.Terenul il am in proprietete de peste 47 de ani ,gardul dintre noi nu a fost mutat niciodata inainte de a face intabulare.
Intrebarea este imi poate lua acea suprafata de teren in conditiile date?
Daca se ajunge la proces in instanta sa cereti expertiza la fata locului! O sa o suportati dumneavoastra dar expertul v-a trebui sa raspunda la obiectivele dumneavoastra: ex: care este suprafata lui x? care este suprafata lui y? unde vine delimitarea dintre cele 2 terenuri?
puteti cere dumneavoastra in instanta actiune in granituire sau act in revendicare daca vi s-a luat din pamant!
Sper ca v-am fost de folos.