avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

granituire

buna ziua
in urma cu un an si ceva vecinul meu a facut intabulare,anul acesta am facut si eu 2015,de la cadastru a reesit cum e si normal ca terenurile nu se suprapun,si au aceleasi coordonate GPS masurate pe razor intre noi in schimb fiul vecinului a mutat un gard luandu-mi din curte 100m2,problema e in felu urmator:in titlu de proprietate el are 2700m2 in realitate are inpresmuit 3200m2,cand a facut CF a mutat gardul din spatele terenului in asa fel sa aiba cu 100m2 mai putin adica 2600m2 suprafata ce a fost trecuta in CF si astfel motivand ca terenul lipsa e la mine.La mine cand sa masurat sa gasit 1200m2 fata de 1100m2 cat am in titlu.Terenul il am in proprietete de peste 47 de ani ,gardul dintre noi nu a fost mutat niciodata inainte de a face intabulare.
Intrebarea este imi poate lua acea suprafata de teren in conditiile date?
Cel mai recent răspuns: yo9gsb , utilizator 18:09, 21 Decembrie 2015
Daca se ajunge la proces in instanta sa cereti expertiza la fata locului! O sa o suportati dumneavoastra dar expertul v-a trebui sa raspunda la obiectivele dumneavoastra: ex: care este suprafata lui x? care este suprafata lui y? unde vine delimitarea dintre cele 2 terenuri?

puteti cere dumneavoastra in instanta actiune in granituire sau act in revendicare daca vi s-a luat din pamant!
Sper ca v-am fost de folos.
multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare titlu de proprietate yo9gsb yo9gsb buna ziua vecini mei au carte funciara,am si eu cf. in urma masuratorilor pe proprietatea mea a rezultat o suprafata mai mare de teren decat e inscris in ... (vezi toată discuția)
Cadastru pe suprafata mai lata decat ma lasa vecinul aducsd aducsd Buna ziua. Am cumparat un teren de la proprietarul y. Teren cu cadastru si intabulat (suprafata 1700mp latime 23 aprox). Proprietarul Y a cumparat terenul acum ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva inspectorului ocpi si a topografului autorizat (pfa) Quadruped Quadruped Buna seara, Acum 1 an am intabulat terenul pe care il detin (carte funciara etc). Acum aprox 2 saptamani m-am trezit cu inspectorul de la OCPI si persoana ... (vezi toată discuția)