avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastru - gardul vecinilor imi incalca proprietatea
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastru - gardul vecinilor imi incalca proprietatea

O proprietate(jud. Prahova) este delimitata de vecini in urma unei Hotarari definitive din 1975.Vecinul a construit acum 10 ani un gard , care , incalca in parte proprietatea mea.
Acest fapt il constat acum, cand fac cadastrul. Va rog , ce e de facut?1. Mi-am pierdut dreptul de revendicare datorita timpului scurs?2.Este obligatoriu ca absolut toti vecinii sa semneze planul cadastral?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 13:45, 23 Martie 2012
1. nu v-ati pierdut drepturile - dar nu le puteti exercita decat dupa o htarare judecatoreasca... consultati un avocat.
2. "planul cadastral" se semneaza de vecini doar daca unul este autorizatul cadastru care face lucrarea si celalalt inspectorul de cadastru care o avizeaza - daca nu sunteti vecin cu acestea.... cautati un autorizat cadastru (gasiti lista la OCPI din jud dvs) si daca tot ajungeti la OCPI cereti o audienta.
Scuze, revin.Eu doresc de fapt o iesire din indiviziune -fata de alt vecin(B,)nu cel mentionat mai sus,pe care sa-l numim A .M-am adresat unui expert cadastru autorizat. El mi-a spus ca trebuiesc parcursi 2 pasi:1.plan intabulare,cu semnare de catre toti vecinii-si apoi de catre Inspectorul de care amintiti , si apoi plan de iesire indiviziune , cu vecinul B. Va rog sa reluati punctul de vedere nr.2, nu prea am inteles . Multumesc.
iesire din indiviziune...
Pasul 1. intabularea parcelei cu cei doi proprietari.
- Se intocmeste o documentatie care are si un plan de amplasament si delimitare. conditiile sunt ca suprafata din masuratori sa nu depaseasca 2% din suprafata din act.
-in documentatie se pun si declaratiile anexa 5 cu semnaturile proprietarilor dvs si B (nu ati instrainat, ati aratat limitele, sunteti deacord cu suprafata din masuratori.) in acest moment aveti deja probleme cu gardul vecinului A.
-Deci puteti accepta situatia cu gardul pe actualul amplasament sau sa deschideti un proces de granituire!
-(semnaturile vecinilor sunt necesare pe un proces vrebal de vecinatate daca suprafata masurata este mai mare decat cea din actul de proprietate cu pana la 5% - caz in care OCPI va face verificari in teren. si nu se pune prblema ca vecinul a pus gardul rau)
-altfel semnaturile vecinilor pe "plan" pe orice nu au suport in legislatia actuala.

Abea dupa intabularea parcelei cu ambii proprietari se tece la pasul 2 parcelare! se depune doc parcelare la OCPI si cu cele doua parcele rezultate avizate de OCPI va adresati notarului pentru iesirea din indiviziune.
Puteti apela la mediere pentru clarificare situatie.
In prealabil trebuie sa aveti o dezmembrae a proprietatii, efectuata de un expert topo.
Daca cadeti de acord, se deschide actiunea in justitie, se depune acordul de mediere si instanta o sa emita o hotarare.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
Ciobanu Vasile, Mediator
Prin mediere se rezolvă mai repede şi implicit mai ieftin. dar... totul este ca să fie acceptată medierea. Ceeace v-a arătat Seth este însă un lucru obligatoriu de realizat-documentaţia cadastrală, etc...

Alte discuții în legătură

Modificarea titlului de proprietate pe cale administrativa tonita0101 tonita0101 Buna ziua, Pentru a modifica nr. parcelei intr-un titlu de proprietate, pe cale administrativa, am nevoie printre altele de : \\"plan de ... (vezi toată discuția)
Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)
Fals (al topografului) ContSters88252 ContSters88252 daca datele unui PLAN DE AMPLASAMENT SI DELIMITARE A IMOBILULUI intocmit de catre un topograf autorizat nu corespund adevarului , masuratorile ... (vezi toată discuția)