avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate trica91

Activitate trica91

Vă mulțumesc pentru răspuns! Am încercat varianta amiabilă fără succes. Ați fi disponibil pentru o consultanță în perioada 27-30.12.2023?

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Banii plătiți trebuie solicitati de la vânzător, fie amiabil, fie prin instanta.

Cum se poate recupera o suma de bani platita pentru bunuri facturate dar nelivrate? Caz concret: in septembrie am comandat o pereche de cercei de pe diamag.ro. Intelegerea cu vanzatorul a fost ca suma totala sa o platesc in 3 transe (2 in septembrie si una in octombrie) iar bunurile sa fie livrate pe 15 decembrie 2023. Dupa ce am platit cele 2 transe din septembrie prin transfer bancar, vanzatorul mi-a comunicat ca a 3-a transa o voi achita curierului in decembrie la livrare. Cu 2 zile inainte de termenul de livrare, pe 13 decembrie, vanzatorul ma informeaza ca ANPC i-a suspendat autorizatia pentru efectuarea de operatiuni cu metale si pietre pretioase pe o perioada de 6 luni, si ca nu imi mai poate onora comanda. Am facut o solicitare prin banca pentru recuperarea sumelor platite deja, dar raspunsul a fost evident negativ. Care ar fi caile de urmat?