avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Recuperare sume platite pentru bunuri nelivrate
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Recuperare sume platite pentru bunuri nelivrate

Cum se poate recupera o suma de bani platita pentru bunuri facturate dar nelivrate? Caz concret: in septembrie am comandat o pereche de cercei de pe diamag.ro. Intelegerea cu vanzatorul a fost ca suma totala sa o platesc in 3 transe (2 in septembrie si una in octombrie) iar bunurile sa fie livrate pe 15 decembrie 2023. Dupa ce am platit cele 2 transe din septembrie prin transfer bancar, vanzatorul mi-a comunicat ca a 3-a transa o voi achita curierului in decembrie la livrare. Cu 2 zile inainte de termenul de livrare, pe 13 decembrie, vanzatorul ma informeaza ca ANPC i-a suspendat autorizatia pentru efectuarea de operatiuni cu metale si pietre pretioase pe o perioada de 6 luni, si ca nu imi mai poate onora comanda. Am facut o solicitare prin banca pentru recuperarea sumelor platite deja, dar raspunsul a fost evident negativ. Care ar fi caile de urmat?
Cel mai recent răspuns: trica91 , utilizator 21:38, 26 Decembrie 2023
Banii plătiți trebuie solicitati de la vânzător, fie amiabil, fie prin instanta.
Vă mulțumesc pentru răspuns! Am încercat varianta amiabilă fără succes. Ați fi disponibil pentru o consultanță în perioada 27-30.12.2023?

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Banii plătiți trebuie solicitati de la vânzător, fie amiabil, fie prin instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coduri caen pentru un pfa - handmade Ana1788 Ana1788 Aș vrea să valorific legal hobby-ul meu, urmând cea mai simpla varianta. Doresc sa ofer spre vânzare coronițe, agrafe, coliere, cercei și alte bijuterii ... (vezi toată discuția)
Anpc metale pretioase (aur si argint) AmiTM98 AmiTM98 Buna ziua, Eu o sa incep sa fac comert cu bijuterii. Va fi magazin fizic, cat si site (comert online) in curand. Bijuteriile vin semi-fabricate din Polonia ... (vezi toată discuția)
Amenda neintocmire registru evidenta metale pretioase sabrer_2006 sabrer_2006 Care ar fi amenda in cazul in care, nu am intocmit registru de evidenta al metalelor pretioase?Mentionez faptul ca, comercializez aceste produse din aur si ... (vezi toată discuția)