avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amenda neintocmire registru evidenta metale pretioase
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amenda neintocmire registru evidenta metale pretioase

Care ar fi amenda in cazul in care, nu am intocmit registru de evidenta al metalelor pretioase?Mentionez faptul ca, comercializez aceste produse din aur si argint.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 22:04, 21 Iunie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NORME
privind intocmirea si utilizarea Registrului special de evidenta
a operatiunilor cu metale pretioase, aliaje ale acestora
si pietre pretioase (cod 24-5-14)

1. Serveste ca document obligatoriu de inregistrare cronologica a tuturor operatiunilor privind intrarile, respectiv iesirile de metale pretioase, aliaje ale acestora si pietre pretioase.
2. Se intocmeste, intr-un singur exemplar, de persoanele fizice sau juridice autorizate sa efectueze operatiuni cu metale pretioase, aliaje ale acestora si pietre pretioase. In coloana 1 se inscrie numarul curent al operatiunii inregistrate incepand de la 1 ianuarie, respectiv de la inceputul activitatii, pana la 31 decembrie, respectiv pana la incetarea activitatii.
In coloana 2 se inscrie data (ziua, luna, anul) inregistrarii, care trebuie sa coincida cu data in care are loc efectiv operatiunea.
In coloana 3 se completeaza felul, numarul si data documentului de intrare a obiectelor intrate (factura fiscala, avizul de insotire a marfii, bonul de comanda etc., dupa caz).
In coloanele 4 si 14 se inscriu denumirile obiectelor intrate/iesite, pe categorii de obiecte stabilite si definite de operator, care pot fi grupuri de marfuri cu acelasi pret per unitate de masura sau per bucata ori acelasi gen de obiecte, cum ar fi inele de dama, cercei, lantisoare etc.
In coloanele 5 si 15 se inscrie codul obiectelor intrate/iesite care, pe langa materialul pretios, contin si un alt material la care nu se face referire (tablouri, icoane, ceasuri, obiecte de birou, alte obiecte decorative etc.), in cazul in care evidenta obiectelor se tine pe coduri.
In coloanele 6 si 16 se inscrie numarul total de astfel de obiecte, daca evidenta se tine pe coduri sau greutate totala, pe categorii de obiecte, potrivit documentelor de intrare, respectiv de iesire, daca evidenta nu se tine pe coduri.
In coloanele 7 si 17 se inscriu felul si titlul metalului pretios sau al aliajului acestuia, precum si felul si caratajul pietrelor pretioase, daca este cazul.
In coloana 8 se specifica scopul intrarii: pentru vanzare, prelucrare, reparatie etc.
Coloanele 9, 10, 11 si 12 se vor completa de persoanele fizice si juridice autorizate sa marcheze obiectele si bijuteriile cu marca de garantie proprie.
In coloana 13 se specifica felul, numarul si data documentului de iesire.
3. Nu circula, fiind document de inregistrare contabila.
4. Se arhiveaza impreuna cu documentele justificative care stau la baza intocmirii lui.
[ link extern ]

amenda nu este eventual suspendare : [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
ovidiu7676, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal confiscare silviumanta silviumanta Buna ziua!Are cineva idee cum pot si care sunt sansele pentru anularea unui proces verbal prin care s-au confiscat 6 kg de aur(bijuterii vechi si aur ... (vezi toată discuția)
Lamuriri legate de registrul inventar ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Detin un PFA si ca obiect principal de activitate am comertul online. Nu inteleg ce anume trebuie sa trec in registrul inventar, deoarece nu am ... (vezi toată discuția)
Sunt proaspat pfa si am nevoie sa fac comenzi de marfa din sua/europa tonicat tonicat Buna ziua, sunt proaspat PFA cu obiect de activitate principal 4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet si cu ... (vezi toată discuția)