avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Activitate Onck07

Activitate Onck07

Multumesc pt raspuns, dar eu vreau sa aflu daca le pot cere celor de la primarie sa ne amenajeze drumurile pe cheltuiala lor sau v-a trebui sa platim noi proprietarii de parcele. Mentionez ca drumurile (doar pe hartie ca in realitate nu sunt) din acest puz sunt toate ale primariei.
Buna ziua, am cumparat un teren in anul 2017 care face parte dintr-un PUZ aprobat din 2012, problema mea este ca acest teren se afla in camp la o distanta de 150m fata de drumul public eu neavand in momentul de fata cum sa imi duc materialele de constructii pe teren. Mentionez ca pe PUZ exista drumuri de acces la terenul meu pe care proprietarul PUZ-ului le-a donat in vederea construirii drumurilor care nu au fost facute nici in zi de astazi. Mai mentionez ca am nume de strada si numar de casa, date de primarie si am scos si autorizatia de construire.
Acum un an am luat legatura cu mai multi proprietari de parcele de pe acest PUZ si am facut o cerere colectiva catre primarie de a ne asigura accesul la parcele (drumurile din acest PUZ sunt in proprietatea primariei, am scos CF-ul strazii mele si proprietar apare primaria). La aceasta cerere colectiva care are si numar de inregistrare nu am primit niciun raspuns cu toate ca termenul legal este de 30 zile.
Ma pregatesc sa fac o petitie la primar prin care sa cer sa imi raspunda la prima cerere si sa-mi dea o solutie care sa-mi asigure accesul la terenul meu si am auzit pe la televizor ca ar exista o lege prin care primariile sunt obligate sa faca drumurile de acces in termen de 90zile dupa eliberarea autorizatiei de construire. Intrebarea mea ar fii urmatoarea :

Daca are sau nu primaria obligatia de a ne face drumurile (de a ne asigura accesul la terenurile noastre).
Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns pe aceasta speta.