avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Activitate Bodand

Activitate Bodand

Bună ziua! Am următoarea speță:
În cursul anului 2020, m-am mutat împreună cu soțul meu. Înainte de căsătorie, părinții mei i-au vândut acestuia apartamentul lor lui(din anumite motive mai complexe și irelenvante), ap. luat prin credit bancar, eu fiindu-i coplatitor. Ulterior, suma primita de ai mei din partea băncii, adică 49.000€ au fost transferați în contul meu bancar din care am achiziționat un teren în valoare de 34.000€ și i-am transferat lui suma de 8.000€ pentru a-și plăti unele datorii. De asemenea, suma rămasă de 7.000€ care era pe cardul ținut acasă, mi l-a sustras și a tot scos bani fizic de la ATM, fără știrea mea, lucru ce l-am aflat târziu. Totodată, banii de nuntă, adică suma de 22.000€(partea mea) a fost sustrasă și aceasta din casă fără știrea mea. După ce am aflat lucrurile acestea, mi-a recunoscut verbal ca toți banii au fost stricați și distruși la jocurile de noroc și, de asemenea, am văzut tranzacțiile de pe cardul acestuia(prin aplicația de pe telefon) ca erau băgate sume mari de bani la jocurile de noroc. A trecut ceva timp, am încercat să-l ajut cu această dependență și să trec peste și am scos diferite credite(în valoare de 13.000€) pentru a-și platii din datorii și să fie bine.
Azi am ajuns la divorț pentru ca această dependență nu a trecut, iar acesta pe lângă faptul ca nu dorește să îmi înapoieze datoriile(banii de nuntă, banii furați de pe card și creditele scoase pt el în valoare de 50.000 în total) nu dorește nici să treacă apartamentul pe mine și să preiau eu ratele. În concluzie, aș rămâne cu nimic (în afară de terenul cumpărat din banii părinților) și cu datorii o grămadă…din cauza unui om fără bun simț…
Oare dacă aș ataca în instanță, aș avea ceva de câștigat sau nu?… pentru ca nu pot dovedi fizic ca banii de pe card au fost sustrași de el pentru ca camerele de supraveghere nu mai sunt, iar despre banii de nuntă la fel….
Am încercat și amiabil cu el, i-am spus ca nu îmi trebuie niciun leu, doar să trec apartamentul și ratele pe mine însă nu dorește ….
Mai menționez ca singurii bani cu care el a contribuit în căsnicia asta sunt partea lui de bani de nuntă în valoare de 19.000(bani distruși de el) și 10.000€, bani pe care părinții lui i-au dat să mai achităm din creditul ipotecar, însă sunt dispusă să îi dau acești bani înapoi, dar nu am cu cine….
Bună ziua! Am o problemă mai complicată: părinții meu au avut un apartament pe care intenționau să mi-l dea mie. Înainte de căsătorie, din motive mai complicate pe care nu are rost să le detaliez, am decis să trecem apartamentul în cauză pe soț prin contract de vânzare-cumpărare, respectiv prin credit bancar. Banii pe care i-au primit părinții mei de la banca au fost transferați în totalitate mie, pe care ulterior, i-am transferat o parte soțului, iar cu cealaltă parte am achiziționat un teren.
Problema vine azi, când am decis să divorțăm, iar soțul meu susține ca este apartemntul lui și tipic românului, au apărut certuri pentru acest apartament pe care el îl consideră al lui din faptul că este pe numele lui. Menționez faptul că, de-a lungul timpului i-am transferat și eu sume de bani pentru a acoperi rata în cauză.
Întrebarea mea este, am vreo șansă cat de mică măcar să am jumătate din apartament? Sau el are tot, având în vedere ca a fost achiziționat dinainte de căsătorie, numele meu fiind inexistent în orice act în afară de girant la bancă…
Și încă o întrebare, mă amenință că scoate afară din apartament, respectiv schimba yala de la ușă. Dacă se va întâmpla asta, eu pot face ceva?