avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Activitate robertariana

Activitate robertariana

Buna ziua,

Momentan sunt in somaj , as dori sa mi spuneti in caz de concediu medical ,as putea sa-l trimit la AJOFM prin posta cu confirmare de primire.Nu ma simt tocmai bine si din cate am intrebat ar trebui sa stau pe la AJOFM vreo 2 ore ca sa pot inregistra certificatul.

Multumesc,
Roberta
Buna seara,

Revin la acest subiect cu o alta problema cu care o sa ma confrunt pe aceasta tema.
Vreau sa mentionez ca am fost la primarie si mi s-a spus ca vecinul este o persoana mai dificila si ei nu pot sa faca foarte multe in acest caz,eventual sa-i trimita o notificare.
De asemenea am trimis si familiei cu pricina o notificare scrisa de un avocat,dar nu s-au deranjat nici macar sa vina sa discutam.In fine...singura varianta ramasa este actionarea in instanta,dar aici este problema:proprietarul este plecat in Anglia la munca si nu stiu adresa acestuia de acolo.In sat locuieste mama sa ,dar cu dansa nu se poate discuta nici nu vrea sa auda sa taie acei pomi pe motiv ca nu are unde sa depoziteze lemnul.
Intrebarea mea este ce pot face?Cum pot intenta proces in cazul in care nu stiu decat numele vecinului?

Multumesc anticipat,
Si daca angajatorul este de acord cu demisia mea fara a mi cere sa efectuez perioada de preaviz de 20 zile,pot sa mai iau medical 30 de zile de exemplu sau pur si simplu contractul de munca inceteaza la data specificata in demisie (de ex 10 febr 2013).adica daca eu imi dau demisia incepand cu data de 10 febr si angajatorul este de acord sa plec fara a mai efectua cele 20 zile lucratoare de preaviz pot sa mai stau in medical pana in data de 10 martie sau contractul de munca inceteaza in data de 10 februarie si nu mai am acest drept?

Multumesc
Buna ziua,

Ma numesc Roberta si am fost relocata cu serviciul incepand cu data de 25 nov 2013,intr-o alta localitate.
Problema este ca nu pot sa ma obisnuiesc si as dori sa ma intorc acasa,dar pana imi gasesc un job acolo as dori sa mi iau niste zile de concediu medical.
Cum este mai bine sa procedez?Daca imi dau demisia incepand cu data xx si angajatorul actual nu tine neaparat sa stau in preaviz cele 20 de zile lucratoare,in cazul in care imi iau medical pot sa mi iau 1 luna de exemplu sau concediul medical este valabil pana in data xx,urmand ca apoi odata cu incetarea raporturilor de munca concediul medical sa nu mai fie valabil?

Multumesc frumos
Buna ziua,

Vecinul de la tara detine in curtea casei trei arbori foarte inalti aprox 20 metri inaltime.Acestia sunt exact langa gardul ce desparte proprietatea noastra de a lor.
Ideea este ca daca printr-un eveniment nefericit (traznet,vant puternic) acestia s-ar rupe ar cadea exact pe casa noastra.
Vecinul este plecat in Anglia vine de 2 ori pe an in tara ,dar refuza vehement sa-i taie sub diferite pretexte.Este sustinut si de mama sa care locuieste permanent in sat intr-o casa aflata la 100 metri distanta.
As dori sa ma ajutati sa aflu exact ce se poate face in acest caz,legal.(cui sa ma adresez mai exact:primarie padurar etc)

Multumesc anticipat,
Roberta Brinzan
Răspuns la discuția videochat in apartament
nu ne-a cerut acordul pentru infiintarea niciunei firme.Nici nu am stiut.
Azi dimineata imi spunea administratorul blocului ca are toate autorizatiile...
Buna ziua,

Vecina care locuieste in apartamentul de deasupra o sa desfasoare activitate de videochat in camera in care locuieste cu chirie,camera care se afla deasupra dormitorului fetitei mele de 6 ani.As dori sa stiu cat este de legal?As putea sa fac ceva in acest sens?
Eu nu stiu cat de zgomotoasa este aceasta activitate dar nu mi-as dori ca fetita mea sa doarma toata noaptea in diverse sunete...(intelegeti la ce ma refer)