avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul medical in cazul demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul medical in cazul demisiei

Buna ziua,

Ma numesc Roberta si am fost relocata cu serviciul incepand cu data de 25 nov 2013,intr-o alta localitate.
Problema este ca nu pot sa ma obisnuiesc si as dori sa ma intorc acasa,dar pana imi gasesc un job acolo as dori sa mi iau niste zile de concediu medical.
Cum este mai bine sa procedez?Daca imi dau demisia incepand cu data xx si angajatorul actual nu tine neaparat sa stau in preaviz cele 20 de zile lucratoare,in cazul in care imi iau medical pot sa mi iau 1 luna de exemplu sau concediul medical este valabil pana in data xx,urmand ca apoi odata cu incetarea raporturilor de munca concediul medical sa nu mai fie valabil?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:02, 2 Februarie 2014
zilele de concediu medical nu se iau ...se acorda de medic motivat de o boala....:). incapacitatea de munca suspenda perioada de preaviz
@ robertariana

1. In cazul demisiei, in situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
Asadar, concediul medical suspenda perioada de preaviz , care se va relua la incetarea acestuia.

2. Angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta nu respectă termenul de preaviz, absentând de la serviciu.
Si daca angajatorul este de acord cu demisia mea fara a mi cere sa efectuez perioada de preaviz de 20 zile,pot sa mai iau medical 30 de zile de exemplu sau pur si simplu contractul de munca inceteaza la data specificata in demisie (de ex 10 febr 2013).adica daca eu imi dau demisia incepand cu data de 10 febr si angajatorul este de acord sa plec fara a mai efectua cele 20 zile lucratoare de preaviz pot sa mai stau in medical pana in data de 10 martie sau contractul de munca inceteaza in data de 10 februarie si nu mai am acest drept?

Multumesc
C.i.m. va inceta, in conditiile expuse de dvs., la data de 10.02.2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare la zi Tamara1987 Tamara1987 Buna ziua, Am o nelamurire si de aceea m-as bucura mult daca m-ar putea ajuta cineva in acest sens. Situatia e urmatoarea: in data de 09.05.2013, mi-am dat ... (vezi toată discuția)
Incetare cim girbeaelena girbeaelena Este posibil ca CIM - ul sa fii incetat cu data de 29.11. 2013 in conditiile in care mi-am dat demisia cu acordul partilor conf. art. 55 lit. B in data de ... (vezi toată discuția)
Codul muncii -demisia la zi andre80andre andre80andre ma intereseaza sa stiu daca pot inainta demisia la zi,cu toate ca in contractul indiv de munca scrie de preaviz 15 zile calendaristice? si ce inseamna 15 zile ... (vezi toată discuția)