avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM

Este posibil ca CIM - ul sa fii incetat cu data de 29.11. 2013 in conditiile in care mi-am dat demisia cu acordul partilor conf. art. 55 lit. B in data de 31.10. 2013 cu preaviz de 20 de zile pana in data de 29. 11. 2013 (mentionez ca in data de 12. 11. 2013 am intrerupt preavizul cu un concediu medical care a continuat pana in 16. 12. 2013). Am fost informata ca acest concediu din luna decembrie nu mai este valabil deoarece contractul a incetat in data de 29.11. 2013. Este posibil sa fie asa? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns deoarece nu stiu care este situatia mea la momentul acesta, daca este legal sa inceteze contractul in perioada concediului medical si ce pot face mai departe.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 13 Decembrie 2013
1. Nu exista reglementata in Codul muncii - demisia cu acordul partilor.
Articolul invocat de dvs inseamna incetarea raportului de munca cu acordului partilor.

2. Nu se acorda preaviz in cazul incetarii c.i.m in baza art.55 lit.b C.mun.. Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

3. Daca este vorba despre o demisie cu preaviz, atunci concediul medical suspenda preavizul care se va relua dupa incetarea concediului medical.

4. Art.60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:

a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
...
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

5. Ati primit decizia de incetare a c.i.m. ? Ce articol este mentionat in aceasta?
Cererea incetare activitate este demisia? pentru ca eu am completat aceasta cerere incetare activitate care este tip, iar pe aceasta sunt specificate art. 81(1) si art.55 lit. B. In aceasta cerere eu am solicitat incetarea contractului de munca cf. art. 55 lit. b, cu data de 29. 11. 2013 (20 zile lucratoare). Aceste 20 de zile nu se considera perioada de preaviz? Nu am
primit inca decizia de incetare contract. Concediul medical din decembrie nu vor sa-l mai primeasca deoarece spun ca cim -ul a incetat si sa merg sa-mi fac nota de lichidare, iar acest concediu pot sa-l duc daca doresc la casa de asigurari pentru ca ei nu mai au ce sa faca cu el.
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2013
girbeaelena, utilizator
Chiar daca dvs ati solicitat incetare c.i.m. cu o anumita data, trebuie sa existe si acordul angajatorului pentru incetarea cu data mentionata de dvs. In caz contrar, nu se poate inceta c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun.

Nu se acorda preaviz in cazul unei astfel de incetari.

Potrivit art.49 (6) C.mun., in cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

acest acord trebuie sa fie unul scris sau este suficienta semnatura pe acea cerere, pentru ca eu nu am primit decat un mail in care mi-au spus ca voi fi lichidata cu aceasta data.
Trebuie sa existe rezolutia angajatorului pe cererea dvs de incetare a c.i.m.

Alte discuții în legătură

Preaviz adinutza.2008 adinutza.2008 Daca inceteaza raporturile de munca in temeiul art.55, lit.b codul muncii, pot ca in perioada de preaviz(15 zile) sa imi iau concediu de odihna sau un concediu ... (vezi toată discuția)
Concediul medical suspenda perioada de preaviz in cazul incetarii cim cu acordul partilor? Maria3333 Maria3333 Sunt salariata si am depus o cerere de incetare a CIM cf. art. 55 lit b., data cererii este 26.11.2014, data de incetare este 01.02.2015. Deoarece am functie ... (vezi toată discuția)
Demisie dupa concediu medical cacenschivio_GL; cacenschivio_GL; Buna Ziua! Sunt in concediu medical si as dori sa-mi dau demisia de la actualul loc de munca pentru a pleca in strainatate.O sa intimpin probleme avind in ... (vezi toată discuția)