avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul medical suspenda perioada de preaviz in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul medical suspenda perioada de preaviz in cazul incetarii CIM cu acordul partilor?

Sunt salariata si am depus o cerere de incetare a CIM cf. art. 55 lit b., data cererii este 26.11.2014, data de incetare este 01.02.2015. Deoarece am functie de conducere preavizul trebuie sa fie de 45 zile lucratoare. Desi nu sunt 45 zile lucratoare de la data cererii, angajatorul mi-a impus incetarea cu data de 01.02.2015, iar eu am fost de acord la acel moment.
In data de 29.01.2015 am primit concediu medical deoarece am fost diagnosticata cu hernie de disc cervicala si hernie de disc lombara cu indicatie de interventie chirurgicala. Desi am depus CM in 29.01.2015 si acesta mi-a fost acceptat de catre angajator, in 30.01.15 am fost anuntata printr-un mesaj pe e-mail urmatoarele: "Referitor la concediul medical, conform legii el nu suspenda perioada de preaviz in cazul incetarii CIM cu acordul partilor. Contractul tau de munca va inceta cu 01.02.2015".
Angajatorul are dreptul sa inceteze CIM pe perioada unui concediu medical acceptat la plata? Daca NU, care este Legea si articolul care ii interzice acest fapt?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Maria3333 , utilizator 16:17, 1 Februarie 2015
In cazul incetarii c.i.m. cu art.55 lit.b C.mun. nu se acorda preaviz.

Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

In cazul dvs, pot fi incidente prevederile art.49 C.mun., si anume :
...
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Concediul dvs. Nu suspenda prevaizul deoarece dvs... Nu sunteti in preaviz. Perioada ramasa pana la incetarea contractului este pur si simplu perioada normala de contract, nu preaviz.
Preaviz poate exista numai in cazul demisiei in baza art 81 din conduil muncii, sau in caz deconcediere, dar nu exista previz la incetarea cu acordul partilor.
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2015
smeagull, utilizator
Preavizul exista si in cazul persoanelor concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 din Codul Muncii.
Sa inteleg ca acest concediu medical suspenda termenul de 01.02.2015 pentru incetarea CIM cf art 55 lit. b., iar CIM-ul meu trebuie prelungit pana la reintoarcerea mea din CM? Am inteles ca nu exista preaviz in acest caz si mi se pare corect.
Potrivit art.49 alin.6 C.mun. , raspunsul este afirmativ la intrebarea dvs.

Alte discuții în legătură

Concediu medical ciobanu_pl ciobanu_pl Buna ziua,legat de perioada de preaviz(cerere de incetare a contractului de munca cu art.55)concediul medical intrerupe perioada de preaviz,Daca nu care sunt ... (vezi toată discuția)
Cim suspendat demisie acuta acuta Buna ziua. Va adresez urmatoarea intrebare: Am un salariat ca are concediu medical pana in data de 30.092012. Astazi 20.09.2012 s-a prezentat cu o cerere ... (vezi toată discuția)
Incetare cim girbeaelena girbeaelena Este posibil ca CIM - ul sa fii incetat cu data de 29.11. 2013 in conditiile in care mi-am dat demisia cu acordul partilor conf. art. 55 lit. B in data de ... (vezi toată discuția)