avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate ioanamara96

Activitate ioanamara96

adriandimitriu a scris:

nu stiu daca se incadreaza la plangere penala, este o problema mai degraba contractuala. puteti sa faceti plangerea (e dreptul dvs constitutional), dar daca procurorul claseaza cazul ati mai pierdut inca 6 luni. cereti o consultatie unui avocat penalist ca sa explorati posibilitatile.

Multumesc de răspuns

adriandimitriu a scris:

practic nu aveti nimic. 6 luni?! intr-o saptamana ar fi trebuit sa cereti banii inapoi. omul si-a luat banii si nu-l mai intereseaza. cereti-va banii inapoi, dar nu cred ca veti reusi decat in justitie.

Asta as dori , sa fac plângere penală și sa l dau in judecata insa nu stiu cat m-ar ajunge costurile încât sa nu ies in pierdere

adriandimitriu a scris:

cum ati facut, mai precis? formularul legal contine 5 copii, iar pe toate se pune stampila fiscalului de la vanzator. asa ca faptul ca nu vi s-a putut elibera fiscalul ULTERIOR este impotriva logicii.
dvs ar fi trebuit sa primiti exemplarele 2, 3, 4, si 5 ale contractului cu stampila fiscala a DITL de la vanzator. pe loc sau a doua zi.

Mi s-a spus ca mi se va da certificatul fiscal in perioada ce urmează, au trecut 6 luni iar la insistențele mele l am rugat sa se ducă la primărie pentru a afla câte datorii are pentru a putea rezolva situația, mai apoi m-a sunat ca mașina este sub sechestru și de atunci nu mai știm nimic de domnul respectiv.

Formularul este cel corect însă nu are ștampilă

adriandimitriu a scris:

ati folosit formularul legal de contract ?

Bună ziua, da.
Bună ziua,
Acum un an jumătate am cumpărat o mașină de la o persoana, s a facut contract de vânzare-cumpărare pentru acest bun.
Ulterior vânzătorul nu ne-a oferit fiscal știind ca are datorii la primărie, până intr o zi când l am rugat sa meargă la primăria de care aparține sa vadă ce datorii are și cum le putem plăti pentru a-mi oferi fiscalul. Surpriza a fost ca atunci când vânzătorul a ajuns la primărie i s-a spus ca mașina este sechestrată din cauza neplății unor credite vechi.
După nenumărate telefoane și rugăminți din partea mea către vânzător pentru a-și achita datoriile, acesta m-a blocat.
Care sunt demersurile legale pentru a intra în legalitate cu mașina și pentru a o putea înscrie pe numele meu ?
Mulțumesc!