avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi s-a vândut o mașină sechestrată
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi s-a vândut o mașină sechestrată

Bună ziua,
Acum un an jumătate am cumpărat o mașină de la o persoana, s a facut contract de vânzare-cumpărare pentru acest bun.
Ulterior vânzătorul nu ne-a oferit fiscal știind ca are datorii la primărie, până intr o zi când l am rugat sa meargă la primăria de care aparține sa vadă ce datorii are și cum le putem plăti pentru a-mi oferi fiscalul. Surpriza a fost ca atunci când vânzătorul a ajuns la primărie i s-a spus ca mașina este sechestrată din cauza neplății unor credite vechi.
După nenumărate telefoane și rugăminți din partea mea către vânzător pentru a-și achita datoriile, acesta m-a blocat.
Care sunt demersurile legale pentru a intra în legalitate cu mașina și pentru a o putea înscrie pe numele meu ?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ioanamara96 , utilizator 18:23, 11 Ianuarie 2024
ati folosit formularul legal de contract ?
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2024
adriandimitriu, utilizator

adriandimitriu a scris:

ati folosit formularul legal de contract ?

Bună ziua, da.
cum ati facut, mai precis? formularul legal contine 5 copii, iar pe toate se pune stampila fiscalului de la vanzator. asa ca faptul ca nu vi s-a putut elibera fiscalul ULTERIOR este impotriva logicii.
dvs ar fi trebuit sa primiti exemplarele 2, 3, 4, si 5 ale contractului cu stampila fiscala a DITL de la vanzator. pe loc sau a doua zi.
Asa arata un formular de instrainare-dobindire, unde partea de sus reprezinta "fiscalul" de la cel care vinde :
[ link extern ]

adriandimitriu a scris:

cum ati facut, mai precis? formularul legal contine 5 copii, iar pe toate se pune stampila fiscalului de la vanzator. asa ca faptul ca nu vi s-a putut elibera fiscalul ULTERIOR este impotriva logicii.
dvs ar fi trebuit sa primiti exemplarele 2, 3, 4, si 5 ale contractului cu stampila fiscala a DITL de la vanzator. pe loc sau a doua zi.

Mi s-a spus ca mi se va da certificatul fiscal in perioada ce urmează, au trecut 6 luni iar la insistențele mele l am rugat sa se ducă la primărie pentru a afla câte datorii are pentru a putea rezolva situația, mai apoi m-a sunat ca mașina este sub sechestru și de atunci nu mai știm nimic de domnul respectiv.

Formularul este cel corect însă nu are ștampilă

Alte discuții în legătură

Vanzatorul nu doreste finalizarea actelor x_x_x_nemesis x_x_x_nemesis Buna ziua tuturor, pe data de 13/10/2010 am cumparat un autoturism audi a4 de la un tip din Iasi. In momentul cumpararii am verificat masina, am achitato, am ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un autoturism de la alta persoana, proprietarul de ... stefan2001 stefan2001 Am cumparat un autoturism de la alta persoana, propietarul de drept refuza sa imi dea fiscalul pe motiv ca celui caruia ia vandut masina nu a inregistrato la ... (vezi toată discuția)
Refuzul inmanarii fisei fiscale la cumpararea unui autoturism colyro colyro Buna ziua, Ma aflu in situatia in care am preluat un contract de leasing(s-a facut actul de novatie) si acum constat ca vanzatorul(PJ) nu vrea sa imi ... (vezi toată discuția)