avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... vanzatorul nu doreste finalizarea actelor
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

vanzatorul nu doreste finalizarea actelor

Buna ziua tuturor, pe data de 13/10/2010 am cumparat un autoturism audi a4 de la un tip din Iasi. In momentul cumpararii am verificat masina, am achitato, am facut contract de vanzare cumparare si fisa de inmatriculare, luand contractul de vanzare, certificatul de inmatriculare, cartea tehnica , si cele doua cheii plus auto. Pe mortivul ca era sarbatoarea de Sf Paraschiva vanzatorul m-a rugat sa ii las un exemplar din cele 3 de vanzare cumparare, copie dupa c.i.fisa de inmatriculare ca va merge el la financiar sa stampileze fisa de inmatriculare si sa scoata certificatul fiscal urmand sa mi le trimita prin courier.
Dupa 3 zile il sun, si imi zice ca le trimite a doua zi, astfel amanandu-ma 7 zile. intre timp am facut identificarea auto la rar, dar nu pot finaliza vanzarea din cauza ca fostu proprietar nu trimite fisa de inmatriculare si certificatul fiscal.
Am fost la financiar in iasi si m-am rugat de functionari timp de 3 zile, in final ajungand la seful financiarului si impreuna observand ca vanzatorul are datorii de 67.000.000 lei vechi. Motiv pt care nu poate obtine certificatul fiscal si nici nu poate avea dreptul de a vinde bunuri personale.
Am fost la politie si mi s-a explicat ca exista 2 tipuri de inmatriculari: inmatricularea la primarie (fiscala) unde voi plati impozit pe bun, si inmatricularea in circulatie (politie) unde trebuie sa ma prezint cu certificatul meu fiscal si al vanzatorului, fisa de inmatriculare stampilata de primaria vanzatorului si dupa de primaria mea plus resztu de acte care le am.
Am sunat vanzatorul, am vb frumos degeaba, am inceput sa il injur sa il amenint si in final imi explica ca de fapt peste cateva zile (13/11/2010) contractul de vanzare expira fiind valabil 30 de zile, iar ial va radia auto, politia imi va lua n umerele de inmatriculare iar el va veni dupa auto radiat deoarece iin va apartine in lipsa unui contract de vanzare valabil, si in plus mia zis ca are cea de a treia cheiecu payger pt alarma iar masina are montatra pe calculator gps fiinder asa ca o va gasi si lua de oriunde.
Va rog ajutati-ma cu sfaturi sau cum as putea sa devin proprietar.
MASINA ESTE UN AUDI A4 DIN 96, I-AM ACHITAT 2800 EURO CAT A CERUT, MASINA ESTE INMATRICULATA PE NUM,ELE LUI CU NUMERE PERMANENTE DE ROMANIA, (IS-08-BRV) IAR IN CONTRACTUL DE VANZARE ESTE SUMA DE VANZARE DE 4500 EURO(SUMA CARE MA AJUTA IN CAZUL UNUI ACCIDENT)
Cel mai recent răspuns: x_x_x_nemesis , utilizator 12:10, 6 Noiembrie 2010
Plangere penala pentru inselaciune in conventii.
treceti la fapte si lasati vorbele, va este clar ca daca nu isi pl impositul nu va putea finaliza actele.
depune.ti plangere si eventual anuntatil, in instanta puteti castiga dreptul de a va inmatricula masina, pana atunci daca nu o scoare de la primarie el plateste impozit si eventualele amenzi se vor duce la el. aveti toate documentele si pe deasupra si o suma mult mai mare in contract....cereti bani respectivi inapoi (din contract).
Am deschis azi un dosar inpotriva lui, dar mi s-a spus ca instanta nu are cum sa il oblige sa plateasca impozitul, si nu se poate ca masina sa fie instrainata atat timp cat este singurul lui bun si este incarcata de sarcini la primarie. Mi s-a explicat ca instanta poate anula contractul de cumparare pentru vicii ascunse in contract, si sa oblige vanzatorul sa restituie suma din contract, cheltuieli de judecata, plus daune morale personale (mi sa zis sa trec despagubire morala de 1 ron), dar si in acest fel instanta nu ii poate lua banii vanzatorului, ci doar dupa castigarea procesului sa deschid alt preces de executare silita unde acesta va fi executat si culmea doar de auto deoarece doar aasta se poate lua... si el va face probabil 6 luni de inchisoare sau va primi poedeapsa cu suspendare.
din pacate asa este, totusi poate il mai speriati putin si face ceva.. daca nu trageti sa va recuperati bani aia din contract. e drum lung si cu procesu...dupa ce aveti hotararea sa cereti executarea lui, da nici sa ii dati masina nu e bine ca ramaneti si fara ea si fara bani..
Am, vorbit cat se poate de frumos cu el, il rugam sa trimita actele.. nimic, am inceput sa fac presiuni, il sunam de 50 de ori pe zi, .... in final imi zice ca a radiaza masina , si o va lua inapoi. Sunt foarte curios ce se va intampla cu procesul, avand in vedere ca traim in Romania nu m-as mira ca in final sa ies tot eu vinovatca a inebunit saracu om din cauza telefoanelor primite, sau poate a facut si ulcer... Daca incerca asa cev a in Franta sau Germania , prima data il satura politia de senzatiile atea tari , il retineau preventiv ca nu cumva sa mai traga o stfel de teapa, si in cel mult 2 saptamani era totul finalizat. In Romania am umblat 8 ore prin primaria Iasi si o cunosc ca pe casa mea , fiecare functionar are parerea lui despre ce se poate face, si imi pare rau dar femeia de servici a primarii cunoaste mult mai bine sistemul decat cei cu functii.
Sper totusi sa fiu in viata cand se va finaliza procesul..... si probabil daca acum am 29 la 50 de ani voi putea si eu conduce in legalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzari auto pastorcici_raimondo pastorcici_raimondo ce pasi trebuie parcursi pt vanzarea unui automobil proprietate catre o alta persoana? (vezi toată discuția)
Cumparare auto Cristi Cristi Cristi Cristi Buna ziua,as avea nevoie de ajutor,doresc sa achizitionez un automobil,masina mica, va rog vsa imi spuneti pasii completi pe care trebuie sa i fac ,adica ... (vezi toată discuția)
Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)