avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Refuzul inmanarii Fisei fiscale la cumpararea unui ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Refuzul inmanarii Fisei fiscale la cumpararea unui autoturism

Buna ziua,

Ma aflu in situatia in care am preluat un contract de leasing(s-a facut actul de novatie) si acum constat ca vanzatorul(PJ) nu vrea sa imi inmaneze fisa fiscala de la DITL cu motiv ca mi-a dat masina pe un pret mai mic. DIn moment ce au semnat actul toti actionarii si au stampilat decizia de vindere a masinii catre mine, este vreo posibilitate sa imi inscriu masina pe rol fara acel act?cei de la DITL au zis ca sa incerc la firma de leasing sau sa le-o dau inapoi. Nu mi se pare ok solutia a doua.
Ce ma sfatuiti?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: blonduf20 , utilizator 16:27, 8 Martie 2009
In primul rand, despre ce "vanzator"vorbiti.Dvs.nu ati cumparat o masina, ati preluat un contract de leasing, ceea ce inseamna, ca nu detineti masina pana la achitarea ei.Poate dvti mai multe amanunte...
Da, scuze, m-am exprimat gresit. Firma de la care am preluat contractul de leasing conform actului de novatie semnat de ei si stampilat, nu vor sa imi inmaneze certificatul fiscal pentru a introduce masina pe rol la taxe si impozite desi ei au scos-o de pe rol. Practic masina nu mai figureaza nicaieri la taxe si impozite pe numele cuiva. Nu exista o cale prin care sa inscriu masina fara acel act atat timp cat masina este scoasa de pe rol(automat firma aceea nu are datorii catre stat) si am si actul de novatie unde scrie clar ca sunt utilizator?

multumesc
Pai daca masina este inca in leasing, inseamna ca este inscrisa pe numele proprietarului nu a utilizatorului, nu firma de leasing plateste impozitul?
Neata,

Nu proprietarul(firma de leasing) plateste impozitul ci utilizatorul(este obligat), care merge cu contractul de leasing(sau de novatie) la DITL unde inscrie pe rol obiectul leasing-ului. Aceasta lege a intrat in vigoare acum aprox. 1 an jumate-2 ani. Dar la o preluare de contract daca nu ai certificatul fiscal de la cel care ti-a vandut, nu iti poti inscrie masina chiar daca ai actul prin care se demonstreaza ca esti utilizator si masina nu mai figureaza la nimeni pe rol. Romania!
Da, asv este, siam ca s-a schimbat ceva acum un an dar traιam cu impresia ca e invers.Pai, in cazul asta cei care v-au cedat-o probabil ca nu pot ridica certificatul de atestare fiscal pt.ca au datorii la fisc.

Alte discuții în legătură

Speta masina leasing ContSters48867 ContSters48867 O masina cumparata prin Contract de Leasing pe firma in 14.03.2006, vanduta in anul 2007, in data de 26.11.2007 prin Contract de novatie s-a predat leasingul. ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina in strainatate elenaliliana2012 elenaliliana2012 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu demersurile legale pentru urmatoarea situatie, am un autoturism luat in leasing al carui utilizator era firma ... (vezi toată discuția)
Certificat atestare fiscala CristianBunea CristianBunea Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Sunt persoana fizica,am preluat prin cesiune un contract de leasing pt un autoturism de la o societate ... (vezi toată discuția)