avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Speta Masina leasing
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Speta Masina leasing

O masina cumparata prin Contract de Leasing pe firma in 14.03.2006, vanduta in anul 2007, in data de 26.11.2007 prin Contract de novatie s-a predat leasingul. Noul "proprietar". Acum in 2010 cel care a preluat contractul de leasing ne-a rugat sa ii dam un Certificat Fiscal pentru aceasta masina de la Administratia Sectorului, ceea ce nu am putut sa il dam deoarece la Adminsitratie ni s-a explicat ca nu avem nici un rol pe firma.
Din cite imi aduc eu aminte pana in 2007 pe la sfirsit firma de leasing era obligata sa plateasca impozitul pentru masina si aceasta sa se regaseasca in factura de leasign!! Ar putea cineva sa ma ajute cu aceasta problema si sa imi spuna daca exista o legislatie referitoare la acest lucru sau daca cunoaste cineva o speta asemanatoare.

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters48867 , utilizator 12:51, 2 Mai 2010
Utilizatorul plateste impozitul si trebuia sa se inregistreze cu contractul de leasing la fisc. Era obligatia dvs. Acum solicitati ajutorul functionarilor de la fisc sa vedeti cum faceti.
pana la 1 ianuarie 2007 impozitul pentru un autovehicul achizitionat in leasing era in sarcina locatorului (firmei de leasing).

norme metodologice cod fiscal
95^1. În cazul mijloacelor de transport care fac obiectul unui contract de leasing financiar încheiat până la data de 31 decembrie 2006, locatarul, după cum contribuabilul este persoană fizică sau persoană juridică, are obligaţia depunerii unei declaraţii fiscale la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale pe a cărei rază teritorială îşi are domiciliul/sediul/punctul de lucru, până la data de 31 ianuarie 2007, însoţită de o copie a contractului de leasing. Pentru contractele de leasing încheiate după data de întâi ianuarie 2007, locatarul are obligaţia depunerii unei declaraţii fiscale la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale competente, însoţită de o copie a contractului de leasing, în termen de 30 de zile de la data încheierii contractului de leasing.

nedepunandu-se declaratia susmentionata, impozitul a fost achitat in continuare de firma de leasing.

acum nu vad de ce sa va ceara dvs. certificat de atestare fiscala? cred ca ar trebui sa ceara firmei de leasing, cea care a platit impozitul.

oricum, chiar daca nu aveti rol deschis pentru ca nu detineti in proprietate imobile si/sau autovehicule, directia de taxe si impozite ar trebui sa va elibereze un certificat pe zero, ca doar nu aveti nici o datorie catre ei in acest moment.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Mai 2010
danike, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns, tinind cont de legislatia in viguare la acea data, intradevar rol pe firma nu avem am verificat. O sa ma duc totusi la cei de la Adminsitratie sa obtine o hartie precum nu avem datorii. Multumesc inca odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul inmanarii fisei fiscale la cumpararea unui autoturism colyro colyro Buna ziua, Ma aflu in situatia in care am preluat un contract de leasing(s-a facut actul de novatie) si acum constat ca vanzatorul(PJ) nu vrea sa imi ... (vezi toată discuția)
Am achiziționat o mașină în leasing pe firmă ovi47 ovi47 Buna ziua, Am achizitionat o masina in leasing pe firma. Mi s-a spus de la primarie ca trebuie sa o inscriu in rol si sa platesc impozit ca utilizator. Mi se ... (vezi toată discuția)
Radiere fiscala auto firma radiata cipriian cipriian Buna seara tuturor, Avem urmatoarea problema legata de un autoturism: Premisa: 2 firme, sa zicem A si B, afaceri de familie, acelasi domeniu de ... (vezi toată discuția)