avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Certificat atestare fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Certificat atestare fiscala

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:
Sunt persoana fizica,am preluat prin cesiune un contract de leasing pt un autoturism de la o societate comerciala.Inchiderea contractului de leasing s-a facut pe numele meu.Cei de la firma de leasing mi-au dat Certificat de Atestare Fiscala eliberat de DITL S 2,spunandu-mi ca acest certificat de atestare fiscala imi este necesar pt declararea autoturismului la DITL S 1 unde sunt inscrisa.Problema este ca cei de la DITL S 1,au solicitat cetificatul de atestare fiscala al societatii comerciale care a fost utilizator,de la care am preluat masina prin cesiune leasing.Care certificat de atestare fiscala imi este necesar pt declararea masini la DITL S1 ?
Multumesc anticipat !
Toate cele bune.
Cristian
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 09:31, 26 Februarie 2011
trebuie depus CAF-ul fostului locatar.

art. 261 din codul fiscal
(3) În cazul unui mijloc de transport care face obiectul unui contract de leasing financiar, pe întreaga durată a acestuia, impozitul pe mijlocul de transport se datorează de locatar.

art. 264
(5) Înstrăinarea unui mijloc de transport, prin oricare dintre modalităţile prevăzute de lege, nu poate fi efectuată până când titularul dreptului de proprietate asupra mijlocului de transport respectiv nu are stinse orice creanţe fiscale locale, cu excepţia obligaţiilor fiscale aflate în litigiu, cuvenite bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale unde este înregistrat mijlocul de transport, cu termene de plată scadente până la data de întâi a lunii următoare celei în care are loc înstrăinarea. Atestarea achitării obligaţiilor bugetare se face prin certificatul fiscal emis de compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale. Actele prin care se înstrăinează mijloace de transport cu încălcarea prevederilor prezentului alineat sunt nule de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa certificat fiscal vanzator DANIELA MARIN DANIELA MARIN Buna ziua. Am achizitionat la data de 02.09.2009 o masina second de la un roman cu domiciliul in Romania care la randul sau a achizitionat-o din Germania la ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina din firma cu datorii la fisc aling aling Buna ziua! Am o nelamurile si sper sa ma ajute cineva. Vreau sa vand o masina a firmei, dar firma are datorii. As vrea sa stiu daca trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto cateldestept cateldestept Societatea doreste vanzarea unui autoturism (mijloc fix) unei persoane fizice. Care este procedura, este suficienta o factura din partea societatii? Incasarea ... (vezi toată discuția)