Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu demersurile legale pentru urmatoarea situatie,
am un autoturism luat in leasing al carui utilizator era firma mea(unde sunt asociat unic); in luna septembrie am scos autoturismul din tara cu imputernicire de la societatea de leasing cu intentia de a o reinmatricula pe numele meu ca si persoana fizica cu rezidenta in Germania;as dori sa stiu ce anume am de facut pentru acest lucru;trebuie facuta intai radierea din Romania de pe firma de leasing, apoi trecuta pe firma mea si mai apoi contract de vanzare cumparare pe numele meu cu adresa din Germania, sau intai o pot inscrie in Germania si mai apoi cu talonul de aici pot veni in Ro sa fac celelalte proceduri?Nelamurirea mea mare este modul in care as putea sa o inscriu intai aici (asa cum am fost sfatuita de un agent de asigurari,) atat timp cat pe cartea de identificare a masinii, numele meu nu figureaza.
In speranta primirii unui raspuns va multumesc anticipat tuturor care ma veti ajuta.
Referitor la subiectul asta....am si eu ceva intrebari.La mine situatia este in felul urmator: masina este luata in leasing pe firma unde lucrez.Administratorul are trecut pe firma un imobil destul de valoros si un teren, astfel ca si impozitul este destul de mare.Din aceasta cauza deocamdata este in imposibilitate de plata a impozitului la primarie.Leasingul meu s-a cam terminat, dar eu nu pot trece masina pe numele meu, persoana fizica din cauza certificatului fiscal.Exista varianta ca firma sa o vanda unei persoane fizice din strainatate chiar si fara certificat fiscal?Am rude in Germania si nu m-ar deranja ca masina sa fie inscrisa pe numele lor.Pentru inmatriculare in Germania, este necesar certificatul fiscal de aici?Si inca ceva...cum o sa fac radierea ulterioara aici in tara de la taxe si impozite?E posibil in baza actelor de inmatriculare din Germania...sau pur si simplu nu am sa o pot radia aici pana nu am certificatul fiscal?Oricum legea este putin incorecta...ca si persoana juridica pot sa platesc impozitul pe masini...dar nu pot obtine certificat fiscal doar pentru asta....trebuie platite toate impozitele.O constrangere a statului oarecum nedreapta.Nu vad de ce trebuie sa fie legate unele de altele,Multumesc anticipay si astept raspunsul
Radiere autoturism
exuser
Buna ziua,
Am vandut autoturismul personal in luna octombrie 2010. Instrainarea s-a facut in baza unui contract de vanzare-cumparare intocmuit la un birou ... (vezi toată discuția)