avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Pasi vanzare masina in Germania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Pasi vanzare masina in Germania

Buna ziua,

Va rog sa imi clarificati si mie care ar fi pasii in care pot vinde in Germania o masina inmatriculata in Romania. Mentionez ca eu ma aflu deja cu masina in Germania iar masina este si pe numele tatalui meu.
Exista vreo diferenta daca vand masina unei persoane fizice sau unui 'Autohandler'?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 20:36, 31 Mai 2013
Pentru a putea radia autot. din evidentele politiei rutiere din romanaia este nevoie sa prezentati urmatoarele documente:
-contract vanzare-cumparare autot.
-adeverinta eliberata de autoritatile din Germania din care sa rezulte ca autot. a fost inmatriculat in Germania si ca i s-au retinut numerele de inamtriculare, talonul si CIV
Pentru a inmatricula in strainatate un autot. trebuie sa predati cumparatorului si certificatul de atestare fiscala prin care faceti dovada radierii autot. de la plata impozitului in Ro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masina din romania catre cetatean american p1nku p1nku Buna ziua , mi-am pus masina la vanzare pe internet si m-a contactat o femeie de cetatenie americana care ar dori sa imi cumpere masina . As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Care sunt actele necesare pentru a trece vama cu o masina neinmatriculata in romania, masina al carui proprietar o sa fiu? biu45 biu45 Buna ziua, momentan traiesc in Franta si as vrea sa achizitionez o masina adusa din strainatate si neinmatriculata din Romania, pe care mai tarziu sa o ... (vezi toată discuția)
Am vandut masina fara contract de vanzare cumparare. cum sa o radiez? vivisb vivisb Am vandut masina in baza unei conventii scrise (cu martori, date de identificare), in care cumparatorul se obliga sa plateasca impozitul in 2011, pana facem ... (vezi toată discuția)