avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzare masina din Romania catre cetatean american
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzare masina din Romania catre cetatean american

Buna ziua , mi-am pus masina la vanzare pe internet si m-a contactat o femeie de cetatenie americana care ar dori sa imi cumpere masina .

As dori sa stiu ce acte ar trebui sa fac si cea mai buna metoda de plata . Fiind vorba de o masina ieftina chiar nu stiu ce sa zic , chiar cumpara cineva masini fara sa le vada macar?! A vazut-o decat in poze...
Cel mai recent răspuns: p1nku , utilizator 13:52, 21 Octombrie 2013
In prima faza, faptul ca ati fost contactat de o femeie cetatean roman nu are prea multa importanta. Principalul este daca, dupa vanzare, autor. va fi inmatriculat in Romania sau in alt stat.
Dupa ce va asigurati ca propunerea de cumparare nu este o teapa, veti intocmi contract de vanzare-cumparare, veti incasa pretul, veti elibera certificatul de atestare fiscala si fisa autot. cu stampila si semnatura Serviciului de impozite si taxe, si veti preda cumparatorului aceste documente impreuna cu CIV si talonul autot. (cu rubrica de instrainare completata).
Insa, pentru a radia autot. din evidentele politiei romane, va trebui sa va adresati cu cerere in acest sens, insotita de certificatul de radiere si adresa din partea autoritatilor competente din statul in care a fost inmatriculat autot. din care sa rezulte ca autot. identificat cu ....(marca autot., tip, serie motor, nr. identificare, nr. inmatriculare etc.) a fost inmatriculat in alt stat. Atentie! vi se poate cere si declaratie vamala de export.
nu este cetatean roman , a spus ca imi baga banii in cont prima oara , dupa ce primesc banii platesc amenzile si scot fiscalul , fac vanzare cumparare pe numele ei , trimite o firma de curierat international dupa ea (asa a zis ) . Pentru radiere trebuie sa opresc numerele ?! Ce este o declaratie vamala de export?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto din sua??? ajutor!! ContSters56628 ContSters56628 Am adus recent o masina din SUA si vreau sa o inmatriculez in Romania. Sunt proprietarul ei, sunt cetatean american SI roman, am doniciliul in SUA sirezidenta ... (vezi toată discuția)
Pasi vanzare masina in germania wabbit1984 wabbit1984 Buna ziua, Va rog sa imi clarificati si mie care ar fi pasii in care pot vinde in Germania o masina inmatriculata in Romania. Mentionez ca eu ma aflu deja ... (vezi toată discuția)
Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)