avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate Maya08

Activitate Maya08

Exact acest articol am găsit si eu pe site-ul politiei de frontiera, dar e interpretabil

romascanu a scris:

Există o excepție în art 30 alin 3 lit b din Legea 248/2005

b) în cazul în care însoţitorul face dovada că minorul se deplasează pentru studii sau concursuri oficiale, prin prezentarea unor documente corespunzătoare, din care să rezulte perioada şi statul sau statele în care se vor desfăşura aceste studii sau concursuri, chiar dacă există acordul doar al unuia dintre părinţi.

Întrucât însoțitorul e chiar profesorul, cred că v-ați putea încadra aici, în funcție de documente pe care le deține școala.

Mulțumesc
Am discutat deja cu părinții lui și aceștia spun că nici cu ei nu vorbește,nu mă pot ajuta

Bună ziua
Sunt mama unui copil de 15 ani, divorțată de tatăl lui, cu custodie comuna. Copilul are domiciliul la mine. Tatăl nu vizitează copilul, nu poate fi contactat de câteva luni, nu răspunde la telefon sau mesaje. Am aflat de la familia lui că este plecat din țară.
Copilul urmează să efectueze un stagiu de practică de la școală în străinătate, unde va fi însoțit de un profesor. Profesorul va avea nevoie de împuternicire pentru a putea ieși din țară cu minorul.
Întrebarea mea este daca poate ieși doar cu împuternicire din partea mea sau trebuie și din partea tatălui, care nu poate fi găsit.