avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua Sunt mama unui copil de 15 ani, divorțată ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua Sunt mama unui copil de 15 ani, divorțată de tatăl ...

Bună ziua
Sunt mama unui copil de 15 ani, divorțată de tatăl lui, cu custodie comuna. Copilul are domiciliul la mine. Tatăl nu vizitează copilul, nu poate fi contactat de câteva luni, nu răspunde la telefon sau mesaje. Am aflat de la familia lui că este plecat din țară.
Copilul urmează să efectueze un stagiu de practică de la școală în străinătate, unde va fi însoțit de un profesor. Profesorul va avea nevoie de împuternicire pentru a putea ieși din țară cu minorul.
Întrebarea mea este daca poate ieși doar cu împuternicire din partea mea sau trebuie și din partea tatălui, care nu poate fi găsit.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 14:55, 10 Ianuarie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luati legatura cu familia lui si spuneți ce doriți și va faceti probe astfel cq ati încercat sa îl contactat- pe tel, mesaje, mail, familie etc si apoi va adresati instantei pt suplinire acordului tatalui pt ca minorul sa efectueze acele cursuri în străinătate însoțit de profesorul x. Atașați documentele doveditoare. Daca e o urgenta, cereti și pe calea ordonanței presedintiale.
Am discutat deja cu părinții lui și aceștia spun că nici cu ei nu vorbește,nu mă pot ajuta

Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2024
Manuela Rășină, administrator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresati-va instantei. Consider ca aveti nevoie de avocat.
Nu cred ca e indicat sa ziceri ca nu e în tara, citati-l la adresa din buletin.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți varianta prin instanta de a obține o hotărâre care sa suplinească acordul tatălui..Contactați urgent avocat chiar dacă e o procedura care ar trebui sa se judece mai rapid,tot durează iar în aceasta perioada judecătorii și grefierii sunt într o forma de protest asa ca...
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Mulțumesc
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am un băiat de 12 ani, care practica inot de performanta ... Alina Lupu Alina Lupu Bună ziua! Am un băiat de 12 ani, care practica inot de performanta și trebuie sa plece într-un cantonament în Bulgaria. Problema este ca tatăl este ... (vezi toată discuția)
Plecare canada cu cu minor fara acordul unuia din parinti ContSters130251 ContSters130251 In conditiile in care mama, copilul si sotul au rezidenta in Canada, mama poate iesi din tara cu copilul (2 ani si 8luni) fara acordul tatalui in conditiile in ... (vezi toată discuția)
O informatie daca puteti nfo nfo Buna ziua, Va rog sa ma ajutati informatie daca puteti. Ce documente si aprobari sunt necesare pentru ca un minor sa fie inscris la studii (scoala elementara) ... (vezi toată discuția)