Bună ziua
Sunt mama unui copil de 15 ani, divorțată de tatăl lui, cu custodie comuna. Copilul are domiciliul la mine. Tatăl nu vizitează copilul, nu poate fi contactat de câteva luni, nu răspunde la telefon sau mesaje. Am aflat de la familia lui că este plecat din țară.
Copilul urmează să efectueze un stagiu de practică de la școală în străinătate, unde va fi însoțit de un profesor. Profesorul va avea nevoie de împuternicire pentru a putea ieși din țară cu minorul.
Întrebarea mea este daca poate ieși doar cu împuternicire din partea mea sau trebuie și din partea tatălui, care nu poate fi găsit.
gi-jane2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Luati legatura cu familia lui si spuneți ce doriți și va faceti probe astfel cq ati încercat sa îl contactat- pe tel, mesaje, mail, familie etc si apoi va adresati instantei pt suplinire acordului tatalui pt ca minorul sa efectueze acele cursuri în străinătate însoțit de profesorul x. Atașați documentele doveditoare. Daca e o urgenta, cereti și pe calea ordonanței presedintiale.
Aveți varianta prin instanta de a obține o hotărâre care sa suplinească acordul tatălui..Contactați urgent avocat chiar dacă e o procedura care ar trebui sa se judece mai rapid,tot durează iar în aceasta perioada judecătorii și grefierii sunt într o forma de protest asa ca...
O informatie daca puteti
nfo
Buna ziua, Va rog sa ma ajutati informatie daca puteti.
Ce documente si aprobari sunt necesare pentru ca un minor sa fie inscris la studii (scoala elementara) ... (vezi toată discuția)