avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Am un băiat de 12 ani, care practica inot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Am un băiat de 12 ani, care practica inot de performanta ...

Bună ziua! Am un băiat de 12 ani, care practica inot de performanta și trebuie sa plece într-un cantonament în Bulgaria. Problema este ca tatăl este plecat de 10 ani, nu am fost căsătoriți legal. O singura data am vorbit cu el, l-am rugat sa ne facă o procura, dar din păcate ne-a blocat pe toate mijloacele de comunicare. Fiind sportiv legitimat la federație, se poate face ceva pentru a putea merge în cantonament? Și cum as putea face pentru o obține o procura pana la vârsta de 18 ani? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 13:09, 14 Martie 2021
și trebuie sa plece într-un cantonament în Bulgaria

cand ?
cantonamentul nu stiu daca e acelasi lucru cu concursul, puteti intreba la frontiera.
Dacatimpul v-ar permite, ar trebui sa vaadresati instantei pt ca aceasta sa suplineasca acordul " tatalui "

MINORUL CARE PARTICIPĂ LA STUDII SAU CONCURSURI OFICIALE ÎN STRĂINĂTATE
În cazul minorilor care se deplasează în străinătate pentru studii sau concursuri oficiale, este necesar doar acordul unuia dintre părinți. În acest sens, însoțitorul trebuie să prezinte la controlul de frontieră documente doveditoare privind participarea minorului la studii sau concursuri oficiale în străinătate, emise de instituția organizatoare, din care să rezulte perioada şi statul sau statele în care se vor desfășura studiile sau concursurile oficiale - în original și copie (care vor rămâne la Punctul de Trecere a Frontierei).

În situația în care minorul este însoțit de o terță persoană (alta decât părintele sau reprezentantul legal), aceasta trebuie să prezinte și certificatul de cazier judiciar.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2021
gi-jane2, moderator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va adresati instantei de judecata cu o cerere prin care sa solicitati exercitarea in mod exclusiv a autorității parintesti asupra copilului.
Pana la soluționarea definitivă a procesului aveti posibilitatea ca judecatorul sa suplinească acordul tatalui pentru ieșirea din tara a copilului. Aceasta procedura este una urgenta si se poate soluționa în 3 saptamani.
Ar fi indicat sa contactati um avocat care sa va explice pe larg procedura si cu care sa stabiliti strategia de aparare.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2021
Avocat Neagu Elena, Avocat
Buna ziua,

Pentru deplasarea in strainatate, pentru anumite concursuri oficiale, ori studii, nu este necesar acordul de vointa al fostului sot.

Altminteri, acesta trebuie sa rezulte dintr-o declaratie-acord, perfectata in fata notarului public , sau in fata Consulatului/AMBASADEI.

Va sugerez sa obtineti o hotarare judecatoreasca, prin care exercitati autoritatea parinteasca, in mod exclusiv, iar, in baza acesteia, deplasarile in strainatate, ale minorului, vor fi efectuate fara a fi necesar acordul de vointa al fostului sot.

Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2021
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Pasul 1: Informați-vă la poliția de frontieră dacă este necesar acordul în situația dvs;
Pasul 2: Dacă este necesar acordul, formulați o cerere de emitere a unei ordonanțe președințiale prin care instanța să suplinească consimțământul tatălui;
Pasul 3: Formulați o acțiune având ca obiect stabilirea autorității părintești exclusive a dvs asupra copilului, motivat de imposibilitatea de comunicare cu tatăl copilului, această situație având consecințe grave asupra copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare...fetita trebuie sa participe la un interviu pentru ... gheorghemonica80 gheorghemonica80 intrebare...fetita trebuie sa participe la un interviu pentru o bursa erasmus...in cazul in care ia interviul....trebuie sa plece in grecia...pentru o ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa plec cu copilul din tara? dragalinapostolachemihaela dragalinapostolachemihaela Vreau sa inscriu copilul meu de 12ani la un club sportiv de lupte libere.Dar clubul respectiv duce copiii in cantonament in alte tari de mai multe ori pe an.Eu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. intrebarea mea este despre parasirea teritoriului ... Simonabcr Simonabcr Buna ziua. Intrebarea mea este despre parasirea teritoriului tarii de catre un minor insotit de o terta persoana in cadrul unui proiect scolar numit :PROIECT ... (vezi toată discuția)