avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare...fetita trebuie sa participe la un interviu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare...fetita trebuie sa participe la un interviu pentru ...

intrebare...fetita trebuie sa participe la un interviu pentru o bursa erasmus...in cazul in care ia interviul....trebuie sa plece in grecia...pentru o saptamana...
cum pot face sa obtin plecarea ei fara acordul tatalui??
si este destul de urgent...
pe 28-30 septembrie are interviul
si plecarea ar fi in octombrie
multumesc
Cel mai recent răspuns: gheorghemonica80 , utilizator 13:57, 17 Septembrie 2022
Timpul e prea scurt, și singura soluție ar fi, să obțineți de la judecatorie suplinirea acordului tatălui prin ordonanță președințială. Dar repet, e prea scurtă perioada.

Cel mai simplu este să îl convingeți pe tata fetei să-i dea procură pentru călatorie în străinatate. Măcar să plătiți dvs taxele la notar, dar ați rezolva problema.

Singura soluție să rezolvați urgent în interesul copilului ar fi să ajungeți la o înțelegere cu tata fetei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2022
Dapix, utilizator
multumesc mult pentru raspuns
Deși teoretic ar trebui sa se judeca foarte rapid în realitate nimeni nu va poate garanta ca într un termen atât de scurt rezolvați prin instanta.
MINORUL CARE PARTICIPĂ LA STUDII SAU CONCURSURI OFICIALE ÎN STRĂINĂTATE
În cazul minorilor care se deplasează în străinătate pentru studii sau concursuri oficiale, este necesar doar acordul unuia dintre părinți. În acest sens, însoțitorul trebuie să prezinte la controlul de frontieră documente doveditoare privind participarea minorului la studii sau concursuri oficiale în străinătate, emise de instituția organizatoare, din care să rezulte perioada şi statul sau statele în care se vor desfășura studiile sau concursurile oficiale - în original și copie (care vor rămâne la Punctul de Trecere a Frontierei).

În situația în care minorul este însoțit de o terță persoană (alta decât părintele sau reprezentantul legal), aceasta trebuie să prezinte și certificatul de cazier judiciar.

DECLARAȚIA DE ACORD

Potrivit art. 30 alin. (7) din Legea 248/2005, declarația de acord trebuie să fie autentificată în țară de notarul public, iar în străinătate, de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României ori, dacă au fost date în fața autorităților străine, să îndeplinească condițiile de supralegalizare prevăzute de lege sau să aibă aplicată apostila conform Convenției cu privire la suprimarea cerinței supralegalizării actelor oficiale străine, adoptată la Haga la 5 octombrie 1961, la care România a aderat prin Ordonanţa Guvernului nr. 66/1999, aprobată prin Legea nr. 52/2000, cu modificările ulterioare, cu excepția celor ce emană dintr-un stat cu care România a încheiat tratate, convenții sau acorduri de asistență juridică, în materie civilă sau de drept al familiei, care prevăd scutirea de supralegalizare.

Toate detaliile aici [ link extern ]
multumesc din suflet. o zi frumoasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imuternicirea tatalui jamalexa jamalexa buna ziua....as dori si eu sa stiu daca imputernicirea tatalui pentru copil care este in Romania pentru plecare la tatal in Spania trebuie sa fie originala ... (vezi toată discuția)
Procura ciupriupi ciupriupi as vrea si eu sa stiu dak o declaratie data de sot in olanda la un notar public este suficienta k sa pot iesi cu fata din tara? (vezi toată discuția)
Procura robertzic robertzic S-a ivit ocazia de a plecat in Germania pentru cateva zile , sunt minor si din cate am inteles am nevoie de procura de la ambii parinti. Problema ca unul din ... (vezi toată discuția)