avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imuternicirea tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imuternicirea tatalui

buna ziua....as dori si eu sa stiu daca imputernicirea tatalui pentru copil care este in Romania pentru plecare la tatal in Spania trebuie sa fie originala fiind ridicata de la ambasada din Spania sau e luata in considerare si prin fax
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:28, 19 Iulie 2011
Numai in original. Documentul trebuie facut la notar sau la consulat/ambasada.

Avocat Boncu
Conf. art.30 al. 7 din legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, declaraţia notariala trebuie redactata în două exemplare şi trebuie să fie autentificata în ţară de notarul public, iar în străinătate, de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României ori, dacă au fost date în faţa autorităţilor străine, să îndeplinească condiţiile de supralegalizare prevăzute de lege sau să aibă aplicată apostila conform Convenţiei cu privire la suprimarea cerinţei supralegalizării actelor oficiale străine, adoptată la Haga la 5 octombrie 1961, la care România a aderat prin Ordonanţa Guvernului nr. 66/1999, aprobată prin Legea nr. 52/2000, cu modificările ulterioare.
Un exemplar al declaraţiei se păstrează de către însoţitor, iar al doilea exemplar însoţeşte paşaportul minorului.
Deci, in nici un caz fax.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara minor neinsotit lala1321 lala1321 decii am o fiica(16 ani) si vrea sa mearga in excursie cu scoala la paris. nu poate iesi din tara numai cu acordul meu ? deoarece sotul meu este plecat in ... (vezi toată discuția)
Deplasare minor in strainatate beef72 beef72 Daca un minor cu cetatenie dupla (roman si maghiar) si cu domiciliul in Romania se deplaseaza in Ungaria cu insotitor (competitie) , cu pasaport unguresc are ... (vezi toată discuția)
Procura apostilata sau nu? cristinamaria22 cristinamaria22 Buna ziua, I-am facut sotului meu o procura la un notar de aici din Spania conform careia ii permit sa ii faca pasaportul fetitei noastre minore si sa ... (vezi toată discuția)