avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... procura apostilata sau nu?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

procura apostilata sau nu?

Buna ziua,
I-am facut sotului meu o procura la un notar de aici din Spania conform careia ii permit sa ii faca pasaportul fetitei noastre minore si sa calatoreasca cu ea din Romania in Spania(eu ma aflu deja aici).
Cineva mi-a spus ca acea procura trebuia apostilata.
Este obligatoriu acest lucru?Tin sa precizez ca el deja a dus procura la traducator in Romania,care i-a facut traducere legalizata.
Nu am dori sa ne trezim in situatia ca sa nu ii permita sa se urce in avion in ziua calatoriei.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 01:27, 22 Septembrie 2010
Declaratia notariala trebuie redactata in doua exemplare si trebuie sa fie autentificata in tara de notarul public, iar in strainatate, de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori, daca a fost data in fata autoritatilor straine, sa indeplineasca conditiile de supralegalizare prevazute de lege sau sa aiba aplicata apostila conform Conventiei cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine, adoptata la Haga la 5 octombrie 1961.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imuternicirea tatalui jamalexa jamalexa buna ziua....as dori si eu sa stiu daca imputernicirea tatalui pentru copil care este in Romania pentru plecare la tatal in Spania trebuie sa fie originala ... (vezi toată discuția)
Apostila oana01 oana01 Buna ziua, Sora mea doreste sa vanda un apartament. Momentan ea se afla in Spania. Am fost la un notar si mi-a spus ca ea trebuie sa trimita o procura de ... (vezi toată discuția)
Fondatori straini oti oti ce acte au nevoie sa aduca 2 cetateni UE fara drept de sedere in Ro pt a putea constitui o asociatie si sa-l imputerniceasca pe un alt membru tot cetatean UE ... (vezi toată discuția)