avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate KissDana

Activitate KissDana

Va mulțumesc! Ce ar trebui sa fac eu în continuare.Cum pot îndrepta aceasta eroare materiala în instanta? Și abia după ce se rezolva aceasta eroare materiala merg la notar sa fac succesiune?
Buna ziua! Va rog sa ma ajutați cu următoarea speță.
Părinții mei au decedat Și vreau sa dezbat succesiunea.Am mers la notar și am constatat ca acesta refuza sa îmi facă succesiunea pe motiv ca din hotărârea judecătorească din care reiese ca mama mea,decedata, este mostenitoare ,nu are numele complet coroborand cu actul de deces( Adică pe hotărârea judecătorească nu sunt menționate ambele prenume ale mamei).Prin urmare am cerut sa îmi accepte îndreptarea de eroare materiala prin prezentarea unei declarații de notorietate. Acesta a refuzat și m a îndreptat către instanta.
Va rog, sa ma lamuriti daca acesta abordare a notarului e rea voința sau având în vedere ca deține monopol în zona interpretează legea după bunul plac.Pot face ceva prin care sa nu ajung în instanta pentru a dezbate succesiunea? Menționez ca mai am un frate care nu are nici o pretenție asupra moștenirii. Mulțumesc