avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE. Buna ziua! ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE. Buna ziua! Va rog sa ma ajutați cu următoarea speță. Părinții ...

Buna ziua! Va rog sa ma ajutați cu următoarea speță.
Părinții mei au decedat Și vreau sa dezbat succesiunea.Am mers la notar și am constatat ca acesta refuza sa îmi facă succesiunea pe motiv ca din hotărârea judecătorească din care reiese ca mama mea,decedata, este mostenitoare ,nu are numele complet coroborand cu actul de deces( Adică pe hotărârea judecătorească nu sunt menționate ambele prenume ale mamei).Prin urmare am cerut sa îmi accepte îndreptarea de eroare materiala prin prezentarea unei declarații de notorietate. Acesta a refuzat și m a îndreptat către instanta.
Va rog, sa ma lamuriti daca acesta abordare a notarului e rea voința sau având în vedere ca deține monopol în zona interpretează legea după bunul plac.Pot face ceva prin care sa nu ajung în instanta pentru a dezbate succesiunea? Menționez ca mai am un frate care nu are nici o pretenție asupra moștenirii. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:00, 11 Ianuarie 2024
Nu e rea vointa, e doar precauție.
Cat timp răspunde pe semnătura lui este îndreptățit sa solicite ce documente considera lămuritoare.
Corect era sa va întrebați de ce nu au fost atenți judecătorul și grefierul, mai ales ca dvs aveați niște acte la dosar cu numele complet. Le-a fost lene sa îl scrie pe tot sau..? Pe ei i-ati întrebat de ce au greșit?
Nu merge cu declarație de notorietate, ca nu e o litera sau doua greșită. E încă un nume în plus.
Nu trebuie sa dezbateti succesiunea în instanță, ci doar sa îndreptați eroarea materiala din sentința.
Va mulțumesc! Ce ar trebui sa fac eu în continuare.Cum pot îndrepta aceasta eroare materiala în instanta? Și abia după ce se rezolva aceasta eroare materiala merg la notar sa fac succesiune?
Exact.
Contactați un avocat sa va ajute cu obținerea unei incheieri de îndreptare a erorii materiale din sentința.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta invalidata marfan marfan Buna ziua, Am castigat un proces, s-a dat sentinta definitiva, dar acum aceasta este contestata pe motiv ca in hotarare nu etrecut numele meu intreg (mai am ... (vezi toată discuția)
Nume gresit in certificatul de mostenitor- cum trebuie sa procedez? 71camelia 71camelia In 1979 tatal meu a decedat iar mostenitori sunt mama si 4 fete.Precizez ca mama nu a primit niciodata un certificat de mostenitor. In urma cu cateva luni ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor anulat parola16 parola16 Buna ziua. Am dezbatut mostenirea din partea bunicului si a bunicii la un notar public, eu fiind singura mostenitoare. Aveam 2 titluri de proprietate: 1- al ... (vezi toată discuția)