In 1979 tatal meu a decedat iar mostenitori sunt mama si 4 fete.Precizez ca mama nu a primit niciodata un certificat de mostenitor. In urma cu cateva luni mama a scos un Extras CF si am descoperit ca, numele meu este gresit in CF adica sunt trecuta Cornelia si eu ma numesc Camelia.De la Camera Notarilor am cerut o copie dupa Certificatul deMostenitor dar nu sunt lamurita ce trebuie sa fac sa-mi fie modificat numele in Certificatul de Mostenitor dar si in CF.Poate orice notar sa completeze o Declaratie de Conformitate sau doar notarul care a emis Certificatul de Mostenitor care are vreo 75-80 ani?.Va multumesc anticipat.
Potrivit art. 53 din L.36/1995 Capitolul V secțiunea I coroborate cu art. 87 Secțiunea III actele notariale care prezintă erori materiale pot fi îndreptate prin încheiere de către notarul public, la cerere sau din oficiu. Trebuie citați toți moștenitorii cu toate exemplarele de certificate
Acest lucru se poate cere și în instanță
Multumesc pentru raspuns. Orice notar poate face indreptarea de eroare materiala?Notarul care a eliberat Certificatul in 1980 are in jur de 80ani si nu o gasesc la sediul cabinetului. Multumesc anticipat pentru raspuns.