avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare Judecatoreasca gresita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare Judecatoreasca gresita

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati intr-o chestiune.
Mama mea a divortat in anul 1995, facand si partajul, unde i-a ramas apartamentul.
De fiecare daca cand mergem la SPCLEP in vederea reinoirii cartii de Identitate, trebuie mers cu hotararea judecatoreasca privind dovada spatiu-lui.
La SPCLEP tot timpul a comententat politia pe baza Hotararii Judecatoresti, aproape refuzand sa faca cartea de identitate.
Abia mie in 2021 mi-a aratat juristul de la SPCLEP de ce sunt sceptiti.
Motivul este ca in momentul cand a fost tehnoredactata Hotararea Judecatoreasca, a fost inversat cele 2 prenume a mamei. Ea avand 2 prenume. Asta inseamna ca al doilea prenume la pus ca primul, in loc de A-G, a trecut G-A si asta in toata hotararea.
Problema este ca in 1995 nu se treceau CNP-urile persoanelor.
Problema asta am putea avea si la notar.
Am inteles ca ar trebui facuta "indreptare eroare materiala, sau ceva de genul.
Acum ar trebui deschis proces pentru "indreptare eroare materiala", "erata", sau tehnoredactarea si indreptarea erorii materiale?
Stie cineva daca dupa 28 ani mai este in arhiva hotararea judecatoreasca?
Care este termenul pe care sa il folosesc?
Avand in vedere ca este vorba doar de un termen in camera preliminare, doresc sa o fac eu cererea in instanta in numele mamei.

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2023
cosming2018, utilizator
Nu este vorba despre nici o camera preliminara confundați cu penalul.zEste o cerere care se judeca.de către instanta ,solicitați îndreptarea erorii materiale constând în.. ..depuneți un certificat naștere al mamei,copie CI și sentința respectiva și se rezolva.Modele găsiți pe net ,dar deși pare relativ banal o consultație la un av ar putea sa va fie de folos depinde cum este redactata hotărârea unde e strecurata eroarea etc.
Mama este re-casatorita din 1997, asta inseamna ca ar trebui si certificatul de casatorie?
Stiti cumva cati ani ramane o hotarare judecatoreasca in arhiva judecatoriei? Acum sunt 28 ani de la pronuntarea ei.
Daca nu se mai gaseste in arhiva judecatoriei, unde ar putea fi?

Va multumsc anticipat!
Nu mai exista dosarul fizicc.cu actele aferente dar sentințele se păstrează .Dvs depuneți copia sentinței ce conține erorile respective ,restul este problema administrativa a instantei..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta definitiva care are greseli feeelx111 feeelx111 am o sentinta definitiva si irevocabila in care numele este scris gresit. care este modalitatea de-a corecta greseala respectiva? trebuie inceput un nou proces ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala in hotararea de divort caviola76 caviola76 De curand( din pacate) am observat o eroare strecurata in sentinta de divort, eroare ce consta in scrierea unui an prin care se specifica majoratul minorului ... (vezi toată discuția)
Numele mamei sotiei gresit pe certificatul de casatorie andreeapopa20 andreeapopa20 Buna, Am facut de curand cununia civila, iar dupa strigare am observat ca numele mamei mele (al sotiei) a fost cel care era in certificatul de nastere. ... (vezi toată discuția)