Am facut de curand cununia civila, iar dupa strigare am observat ca numele mamei mele (al sotiei) a fost cel care era in certificatul de nastere. Parintii mei au divortat in urma cu 20 ani si mama a trecut la numele de fata.
Ma incurca cu ceva faptul ca in certificatul de casatorie apare numele de casatorie al mamei si numele de fata? Situatia nu mi se pare grava avand in vedere ca parintii pot divorta si dupa casatoria mea, deci ar fi cam aceasi situatie.
Nu vad sa fie o problema. Nu afecteaza sub nicio forma statutul dvs. La starea civila nu se cer actele de divort ale parintilor pentru a verifica numele actual.
Daca vreti, puteti cere sa se indrepte eroarea materiala strecurata in cuprinsul certificatului de casatorie. Va trebui sa depuneti probabil hotararea de divort si o copie actuala a cartii de identitate a mamei.
Certificat nastere
rodutx
problema mea e simpla.2 oameni sau casatorit au facut un copil si au divortat dar mama a pastrat numele de familie al fostului.acum traieste in concubinaj cu ... (vezi toată discuția)