avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... rectificare act de casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

rectificare act de casatorie

Pe certificatul de casatorie cipriot apare scris, asa cum mi-a fost cerut, numele parintilor mei dinaintea casatoriei. In momentul inregistrarii casatoriei in Romania certificatul mi-a fost respins deoarece numele mamei nu coincide cu cel din certificatul meu de nastere.
Cui trebuie sa ma adresez in situatia asta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 10:22, 22 Ianuarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
mi s-a cerut in cererea scrisa la starea civila din Larnaca sa specific numele parintilor mei dinaintea casatoriei: Popescu-Senin. in certificatul meu de nastere mama apare cu numele tatalui meu- Popescu. Asta a dus la refuzul actului de casatorie de catre starea civila din locaitatea de domiciiu in momentul depunerii actelor pentru inregistrare.
D.na este clar ca trebuie sa va indreptati erorile strecurate in cuprinsul certificatului de casatorie, in sensul ca trebuie sa solicitati rectificarea actului de casatorie in Cipru, eliberarea unui nou certificat de aceasta data cu numele mamei corect, dupa care reveniti cu cererea de transcriere a certificatului la starea civila de la locul de domiciliu din Romania. Alta solutie nu exista. Cititi art.74 alin 5 din HG 64/2011.(5) In situatia in care se stabileste ca in certificatul sau extrasul eliberat de autoritatile straine au fost inscrise date care sunt in neconcordanta cu cele inscrise in registrele de stare civila romane si R.N.E.P., transcrierea se va face dupa indreptarea erorilor de catre autoritatile straine emitente.
Va multumesc!
Daca legislatia din Cipru prevede ca in certificatele de stare civila se mentioneaza numele parintilor dinainte de casatorie, nu prea vad cum veti indrepta o eroare care nu exista.
Sau, cine stie!... poate sunt mai intelegatori si ii convingeti sa aplice legea romana.:D
Eu as zice sa contactati si ambasada romana din Cipru sa aflati cum procedeaza ei la inscrierea certificatelor emise de autoritatile locale. :luck:

Alte discuții în legătură

Eliberare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna ziua ,am o mare problema,am fetita nascuta in italia si am venit in tara pt. intocmirea certificatului de nastere.pe actul eliberat in italia in dreptul ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania - alt tata decat sotul mamei iuli_mete iuli_mete buna ziua Ma numesc carmen si am o fetita de 4 luni nascuta in Spania Problema e alta, eu sunt casatorita in romania iar aici in spania copilul e ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere - transcriere mykymouse mykymouse Daca prenumele tatalui are o vocala schimbata la al doilea prenume(fiind si titularul cererii) - ex.Romolus in actul romanesc si Romulus in actul strain,se ... (vezi toată discuția)