avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... rectificare act de casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

rectificare act de casatorie

Pe certificatul de casatorie cipriot apare scris, asa cum mi-a fost cerut, numele parintilor mei dinaintea casatoriei. In momentul inregistrarii casatoriei in Romania certificatul mi-a fost respins deoarece numele mamei nu coincide cu cel din certificatul meu de nastere.
Cui trebuie sa ma adresez in situatia asta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 10:22, 22 Ianuarie 2012
Daca in Cipru se obisnuieste ca la numele mamei sa se treaca numele de fata atunci si rubricatura trebuie sa fie de asa natura in sensul ca trebuie sa figureze inscris : numele de fata al mamei este...., iar in traducere se considera ca atare. In schimb daca in rubrica din certificat scrie numele mamei fara a se face referire la nastere sau altceva atunci a clar ca e trecut gresit, pentru ca d.na nu avea si certificatul de nastere al mamei la dumneai cand s-a casatorit ci banuiesc eu a facut o declaratie verbala si atat. Dumneaei trebuia sa declare numele din certificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare certificat de nastere adrian ioan adrian ioan buna ziua ,am o mare problema,am fetita nascuta in italia si am venit in tara pt. intocmirea certificatului de nastere.pe actul eliberat in italia in dreptul ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania - alt tata decat sotul mamei iuli_mete iuli_mete buna ziua Ma numesc carmen si am o fetita de 4 luni nascuta in Spania Problema e alta, eu sunt casatorita in romania iar aici in spania copilul e ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere - transcriere mykymouse mykymouse Daca prenumele tatalui are o vocala schimbata la al doilea prenume(fiind si titularul cererii) - ex.Romolus in actul romanesc si Romulus in actul strain,se ... (vezi toată discuția)