avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... eliberare certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

eliberare certificat de nastere

buna ziua ,am o mare problema,am fetita nascuta in italia si am venit in tara pt. intocmirea certificatului de nastere.pe actul eliberat in italia in dreptul numelui mamei figureaza sotia cu numele de fata.m-am prezentat pt.intocmirea certificatului cu buletinele si certificatul de casatorie si am fost refuzat pe motiv ca nu corespunde numele mamei cu cel din buletin ,mentionez ca santem casatoriti de 6 ani iar sotia in italia are actele vechi cu numele de fata,va rog sa-mi dati un sfat deoarece nu mai pot sa merg cu fetita in italia pt ca nu am acte. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:28, 10 August 2011
dacă transcrierea nu a putut fi făcută și a trecut mai mult de un an de la data nașterii copilului dv-stră, trebuie să promovați o acțiune de înregistrare tardivă la instanța de la domiciliul părinților . actele de naștere eliberate de alte țări nu au valabilitate în țara noastră decât după transcriere. astfel că la acest moment fără transcriere se presupune că nu aveți act și singura modalitate a de a-l obține este această acțiune de înregistrare tardivă. aveți nevoie de actul de naștere din italia, apostilat, tradus și legalizat și copiile actelor părinților plus certificatul de căsătorie.

m-am prezentat pt.intocmirea certificatului cu buletinele si certificatul de casatorie


Daca ati mers doar cu aceste acte, dosarul era incomplet si trebuia sa va spuna de ce acte mai este nevoie.

Insa mai departe spuneti ca motivul este


am fost refuzat pe motiv ca nu corespunde numele mamei cu cel din buletin


Daca acesta este motivul pentru care ati fost refuzat si nu faptul ca dosarul cu actele de transcriere era incomplet, este vorba despre un functionar care probabil e la inceput de cariera, a constatat o neconcordanta si... ma rog.

Obligatia celui care a studiat dosarul era sa verifice daca este complet, sa va spuna ce mai trebuie in cazul in care lipsea ceva, iar dupa completarea dosarului sa faca un raport pe care (cu dosar cu tot, desigur) sa il inainteze Directiei Publice Comunitare Locale de Evidenta a Persoanelor (la ''judet'', cum se mai spune).
Avea aceasta obligatie indiferent de numele pe care le-ar fi vazut in acte.

La ‘’judet’’ se analizeaza dosarul si se hotaraste in detaliu ce nume va cuprinde certificatul de nastere transcris al copilului.

Deci insistati, eventual cereti-le un numar de telefon al Directiei Publice Comunitare Locale de Evidenta a Persoanelor pe raza cauia domiciliati si spuneti ca vreti sa va informati si acolo.

Poate mai dati niste detalii...
am fost la judet ,la Directia Publica Comunitara de Evidenta a Persoanelor au analizat dosarul si mi-au zis ,singura solutie este sa merg in italia la ambasada romana sa mi dea confirmarea ca la data nasterii copilului eram casatoriti si apoi sa merg la primarie in italia sa modifice numele pe certificatul de nastere emis .mentionez ca dosarul era complet.
copilul sa nascut pe 18 .04 2011 si santem casatoriti din anul 2006
In Italia exista obiceiul (nu stiu de ce nu si regula) ca pe certificatele de nastere ale copiilor cetatenilor romani sa fie trecut numele de fata al mamei (cam cum se intampla la noi cu diplomele / actele de studii ale femeilor casatorite).
Aceasta neconcordanta pecare o descrieti nu un este motiv sa fie refuzata transcrierea.
O sa revin cu un raspuns mai complet, dupa ce o sa ma interesez la Starea Civila a orasului in care locuiesc - raspunsul la intrebarea dvs. l-am dat dupa ce am intrebat o persoana care lucreaza acolo.

Alte discuții în legătură

Rectificare act de casatorie alinaelenapopescu alinaelenapopescu Pe certificatul de casatorie cipriot apare scris, asa cum mi-a fost cerut, numele parintilor mei dinaintea casatoriei. In momentul inregistrarii ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania - alt tata decat sotul mamei iuli_mete iuli_mete buna ziua Ma numesc carmen si am o fetita de 4 luni nascuta in Spania Problema e alta, eu sunt casatorita in romania iar aici in spania copilul e ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat nastere copil nascut in alta tara membra ue URIAS URIAS buna ziua, Avem dubla cetatenie romana si maghiara, atat eu si sotul meu. Am nascut in Ungaria, am primit actele de inregistrare a copilului acolo si am ... (vezi toată discuția)