avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat nastere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat nastere

problema mea e simpla.2 oameni sau casatorit au facut un copil si au divortat dar mama a pastrat numele de familie al fostului.acum traieste in concubinaj cu GICA.a facut un copil.in certificatul de nastere scrie numele de familie al tatalui si la mama scrie numele de familie al fostului.acum mam cununat si ambi suntem pe numele meu(eu fiind GICA).pot sa schimb numele de familie al mamei din certificatul de nastere cu actualul.(al meu)?:(
Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 00:11, 31 August 2010
Se poate schimba numele mamei din certificatul de nastere.
se pote schimba si cum sa procedez?stau in buc sect 1
Ultima modificare: Duminică, 29 August 2010
rodutx, utilizator
Eu cred ca numele parintilor raman cele de la momentul inregistrarii nasterii. Parintii pot divorta, se pot recasatori, isi post schimba numele pe cale administrativa, dar asta nu inseamna ca se modifica de fiecare data certificatul de nastere al copilului.
da.dar cand voi face al 2 lea copil in certificatul la primu copil va scrie un nume de fam si la al 2 lea copil va scrie alt nume.Urat.
rodutx a scris:

problema mea e simpla.2 oameni sau casatorit au facut un copil si au divortat dar mama a pastrat numele de familie al fostului.acum traieste in concubinaj cu GICA.a facut un copil.in certificatul de nastere scrie numele de familie al tatalui si la mama scrie numele de familie al fostului.acum mam cununat si ambi suntem pe numele meu(eu fiind GICA).pot sa schimb numele de familie al mamei din certificatul de nastere cu actualul.(al meu)?:(

Conform prev art.60 alin.1 si 2 din Legea nr.119/1996, republicata, modificarea se face numai in temeiul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.

Va adresati judecatoriei sectorului in raza caruia aveti domiciliul.

Art. 46 din aceeasi lege prevede cazurile in care se fac modificari, mentiuni in actele de stare civila.
Ultima modificare: Duminică, 29 August 2010
m.belu, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua va rog sa ma ajutați in legătura cu eliberarea unor ... GabrielaT4 GabrielaT4 Buna ziua va rog sa ma ajutați in legătura cu eliberarea unor certificate de naștere persoana in cauza a fost căsătorită s a despărțit timp im care și ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere alinaionascu alinaionascu buna dimineata am nevoie de ajutor am fost casatorita in urma cu 5 ani am divortat anul acesta dar in timpul casatoriei am ramas insarcinata su actualul ... (vezi toată discuția)
Filiatia Cabinet de Avocat Neculai Razvan Alex Cabinet de Avocat Neculai Razvan Alex Urmatoarea situatie: un copil nascut din afara casatoriei. Copilul poarta numele tatalui. Mama copilului doreste sa schimbe numele de familie al copilului dupa ... (vezi toată discuția)