avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Activitate Arabella89

Activitate Arabella89

Terenul are 1536 m² din care mie îmi revin 777m² și celorlalți 759m2.

Exact din acest motiv mi se pare ciudat faptul că celor 2 persoane li s-a atribuit cate ¼ din teren însă la ceilalti doi a intervenit această situație.

3 persoane aparțin de familia mea, fiind verișori mai îndepărtați (gradul 4) iar persoana care se opune este străină familiei, fiind adusă în familie prin alianță. Unchiul meu de gradul 2 a decedat iar soția acestuia s-a recăsătorit, această persoană (care se opune) fiind nepoata noului soț. Dânsa nu are un testament care să specifice explicit că are moștenire din acest teren.

gi-jane2 a scris:

Si dvs cât aveți, 1/2 din teren si ei impart cealaltă jumătate?
Dacq nu se mentioneaza cât au, ar trebui sa aibă cote egale.
Ce legatura e jntre ei, cum qu ajuns sa fie coproprietari?

Se menționează că celor 4 persoane le revine suprafața X, fără a fi stabilită explicit cota fiecăruia în parte.

gi-jane2 a scris:

Pai ce scrie in acea hotărâre?

Bună seara!
Sunt coproprietar al unui teren împreună cu 4 persoane, deținând partea majoritară din terenul în cauză, pe baza sentinței judecătorești. Pe restul de teren figurează celelalte persoane, nefiind menționate explicit cotele părți.
Două părți din cele 4 s-au intabulat în cartea funciară luând câte ¼ din suprafața terenului. A treia parte nu se poate intabula deoarece notarul solicită o declarație din partea persoanei nr. 4 cum că este de acord să se intabuleze cu ¼, asemenea primelor două persoane. Problema o constituie faptul că persoana Nr. 4 susține că îi revine o parte mai mare din terenul în cauză însă nu are acte care să dovedească acest fapt.

Am următoarele nelămuriri:
1. Cum este posibil ca două persoane să revendice fără probleme câte ¼ din suprafață însă la a treia persoană să fie nevoie de acordul persoanei nr. 4?
2. Dacă nu se menționează explicit cotele părți pentru cele 4 persoane, suprafața acordată lor se împarte în 4 părți egale?
3. Există vreo metodă prin care noi, majoritatea, să vindem acel teren iar ulterior să despăgubim persoana care se opune?