avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Activitate irina3073

Activitate irina3073

Aceasta lege am parcurs-o si eu( inclusiv articolul). Ideea este asa: blocul are 4 scari. Fiecare din aceste scari detine cate 2 camere tehnice. Din 8vcamere, 4 sunt ocupate de locatari cu acordul celorlalti proprietari, 4 libere. Deci nu lezeaza nici un alt proprietar fiindca pentru cele ramase libere si in paragina, nu si-a exprimat nimeni dorinta de a le folosi. Atat eu cat si ceilalti locatari platim si primim chitanta pentru suma platita. Nu se pune problema ca se majoreaza, ci cum si cat majoreaza. Mai nou doreste ca sedintele de comitet sa se tina intr-una din camerele tehnice, sa o mobileze ca are dansa mobilier etc. Mai exact la scara unde locuieste, si unde locuiesc si eu. Toate bune si frumoase, numai ca se pare ca nu doreste camera tehnica alaturata ci o doreste pe cea care o ocup eu si pe care am amenajat-o din banii proprii. Cea alaturata nu are usa, nu este igienizata. Este mai simplu sa iei de la altul gratis, nu? Tind sa cred ca nici obligatiile pe care le are un predinte nu le cunoaste, fiindca cf art. 57 nu s-a intamplat.
"Articolul 57
Președintele asociației de proprietari are următoarele atribuții:
n) afișează la avizier hotărârile adunării generale și ale ședințelor comitetului executiv în termen de maximum 7 zile de la data la care au avut loc acestea;"

Multumesc mult moderatorilor pentru ajutor
Buna ziua, vin cu completare... "conventia" a fost facuta la finele anului 2014 printr-o cerere catre asociatie pe o perioada nederminata. Asa cum am precizat in postare, nu am o problema cu majorarea acesteia ci cum s-a facut. Am aflat ulterior ca presedinta a facut un calcul simplu: cat se inchiriaza o garsoniera? Atunci 10% din pretul pe piata! Ce simplu, nu? Eu nu am inchiriat o garsoniera, am inchiriat o camera tehnica, la un etaj tehnic, fara electricitate, fara termoficare, fara retea canalizare, intr-un stadiu deplorabil, in care am investit. O garsoniera detine toate aceste utilitati.
Ma puteti ajutava rog cu un articol, o lege care face reglementari in acest sens?

Multumesc

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, daca contractul de inchiriere este inca valabil, nu se poate majora chiria pana la expirare in lipsa de clauze contractuale contrare. Daca este vorba de prelungire, atunci asociatia de proprietari e libera sa stabileasca pretul care poate fi exprimat in euro cu plata in lei la cursul din ziua platii.

Chirie camera tehnica la etajul superior al blocului

Buna ziua,
Acum cativa ani am facut cerere catre conducerea asociatiei de a putea folosi una din cele doua camere tehnice aflate la ultimul etaj al blocului, mai exact pe palierul cu scara liftului. Tinand cont ca nici un alt vecin nu dorea sa o folosesca (cealalta fiind deja ocupata) am obtinut acordul urmand ca eu sa platesc lunar pentru ea. Pentru suma platita intotdeauna s-a eliberat chitanta) . Am intrat in " posesia" acesteia, am pus usa ca nu avea, am igienizat-o si renovat-o fiindca era in ultimul stadiu de degradare, am montat o noua usa fiindca cea veche nu mai avea balamale, avea tocuri lipsa .Camera nu are instalatie electrica, nici coloane de apa menajera sau incalzire
Ieri m-am trezit la usa cu unul din membrii comisiei cu o instiintare, precum ca in sedinta de comitet executiv din data de 10.01 presedintele blocului a propus majorarea tarifului incepand cu luna ianuarie.Pretul stabilit este si propus de presedinta este de 5 ori mai mare fata de cel anterior. Am incercat sa discut cu asupra pretului pus in EURO si asupra majorarii. Raspunsul acesteia il consider unul impertinent gen: " Nu iti convine i-ati lucrurile si pleaca. Poate altcineva doreste sa plateasca acesti bani". I-am spus ca este libera cealalta camera (camera neocupata si intr-un stadiu implorabil ) replicand ca poate le ia pe amandoua. Mentionez ca sunt total de acord cu majorarea chiriei, tinand cont ca intre timp preturile au crescut si mai subliniez inca odata ca nici un vecin a solicitat ocuparea celei libere, dar totusi sa majorezi de 5 ori pretul?
Intrebarile mele sunt:
1. Exista un temei legal, o baza de calcul pentru stabilirea chiriei pentru acest spatiu comun sau cum se stabileste?
2. Legal care este moneda care se trece pe contract tinand cont de fluctuatia euro? Asta ar insemna ca intr-o luna sa platesc spre exemplu 100 lei intr-o luna, urmatoarea luna 110 lei, asta insemnd chirie cu pret variabil, nu fix.

Va rog respectuos ma puteti indruma cu sfaturi care pot veni in apararea mea pentru a putea pastra in continuare aceast spatiu?

Multumesc
Răspuns la discuția De ce nu pot trimite mesajul ?

Buna ziua,

Doresc sa pun o intrebare, expun o situatie si imi da "eroare interna" dupa ce se trimite intrebarea.