avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate 1998 C

Activitate 1998 C

CODUL MUNCII - Buna ziua, lucrez ca si asistent medical intr-un spital pe sectia de medicina interna , in turele de dupa-amiaza si noapte ,am saloane de la sectia oncologie . Managerul spitalului nu vrea sa ne acorde sporul de oncologie pe motiv ca nu are bani sa ne plateasca . Ce pot face in situatia aceasta ?
Bună ziua , sunt unicul copil al părinților mei . Aceștia au făcut testament între ei prin care își lasă toate bunurile unul altuia . Am înțeles ca acest testament nu mă poate dezmoștenit în totalitate (pentru ca sunt moștenitor rezervatar ) dar îmi înjumătățește cota parte după decesul unuia .
Doresc să știu , pot face act de vânzare cumpărare pe cota parte din imobil (apartament obținut pe vremea vechiului regim , și plătit după revoluție ) între ei ?
E nevoie de separare de bunuri întâi ?
Menționez ca mama mea e sigura ca ea trăiește 120 ani , ca tata moare și dorește ca ea să rămână singură proprietara pe toate bunurile pentru a mă putea da afară din casă .
Chiar și testamentul a fost cumva silit să îl facă din cauza faptului ca îl tot amenință cu divorțul , făcea scandal în casă . Iar pentru a avea liniște , a acceptat să încheie un testament prin care îi lasă după deces toate bunurile .
La încheierea acestor acte se solicită un certificat medical în ceea ce privește sănătatea psihică a testatarilor ?
Sau ce acte pot face pentru a nu avea nici un drept asupra bunurilor după moartea unuia dintre părinți ?
Mulțumesc pentru eventualul răspuns !