avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmoșteniri unic fiu ? Bună ziua, sunt unicul copil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmoșteniri unic fiu ? Bună ziua, sunt unicul copil al părinților mei . Aceștia ...

Bună ziua , sunt unicul copil al părinților mei . Aceștia au făcut testament între ei prin care își lasă toate bunurile unul altuia . Am înțeles ca acest testament nu mă poate dezmoștenit în totalitate (pentru ca sunt moștenitor rezervatar ) dar îmi înjumătățește cota parte după decesul unuia .
Doresc să știu , pot face act de vânzare cumpărare pe cota parte din imobil (apartament obținut pe vremea vechiului regim , și plătit după revoluție ) între ei ?
E nevoie de separare de bunuri întâi ?
Menționez ca mama mea e sigura ca ea trăiește 120 ani , ca tata moare și dorește ca ea să rămână singură proprietara pe toate bunurile pentru a mă putea da afară din casă .
Chiar și testamentul a fost cumva silit să îl facă din cauza faptului ca îl tot amenință cu divorțul , făcea scandal în casă . Iar pentru a avea liniște , a acceptat să încheie un testament prin care îi lasă după deces toate bunurile .
La încheierea acestor acte se solicită un certificat medical în ceea ce privește sănătatea psihică a testatarilor ?
Sau ce acte pot face pentru a nu avea nici un drept asupra bunurilor după moartea unuia dintre părinți ?
Mulțumesc pentru eventualul răspuns !
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:43, 16 Ianuarie 2024
Nu este obligatorie expertiza medico-legală dacă notarul constată că oamenii sunt lucizi.
Ei sunt proprietari, și pe timpul vieții au dreptul să facă ce vor cu proprietatea lor.

Dumneavoastră nu sunteți parte interesată în caz, și nu puteți interveni cu nimic.
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2024
Dapix, utilizator
Ati inteles corect rezerva succesorala.
Daca tatal a fost silit sa faca acel testatment, atunci nu il impiedica nimeni sa il revoce. Se prezinta la orice notar public si da o declaratie cum ca revoca integral testamentul autentificat sub nr ... din data de ... . Daca nu stie numarul, se duce la acelasi notar la care l-a autentificat si face declaratia acolo. Mama nu va putea afla in timpul vietii tatalui ca testamentul i-a fost revocat (daca nu ii spune nimeni)..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmostenire DanCristian199 DanCristian199 Cand poate fi un urmaș dezmostenit? În ce fel isi poate pierde dreptul? Dacă părintele lasa averea în timpul vieții lui altcuiva,urmașul isi pierde ... (vezi toată discuția)
Testamentul autentic vcotofana vcotofana Buna ziua! Sunt posesorul unui testament autentic intocmit de sotul mamei mele pentru mine, fiul vitreg al decedatului. Sotul mamei mele, de buna voie mi-a ... (vezi toată discuția)
Se pot dezmosteni copiii? Nedumerire466 Nedumerire466 Buna ziua. Am o discutie pe un alt forum cu un user. Sustine ca parintii isi pot dezmosteni fii prin testament. Eu stiam ca fiii nu pot fi dezmosteniti in ... (vezi toată discuția)