avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate Crina.Crina

Activitate Crina.Crina

Multumesc mult pentru răspuns. Nu e cazul de divort, ca suntem de o viata impreuna. Da, stim ca el poate mosteni parte din bunurile mele proprii, DACA accepta mostenirea. In ce priveste partajul de care amintiti, am avea nevoie de mai multe detalii, sfaturi. Am putea beneficia de o consultanta de la dvs?
Bună ziua. Am citit mai multe răspunsuri legate de acest subiect, dar tot nu m-am lămurit deplin. Eu și soțul deținem acum la comun un apartament. El are un copil din altă căsătorie, iar noi împreună avem un copil. Dorim să încheiem o convenție matrimonială cu separație de bunuri, pentru ca apartamentul să devină bunul meu propriu. Se poate face acest lucru? Dacă da, în cazul decesului soțului, acest apartament, devenit de-acum bunul meu propriu, va mai intra la moștenire? Poate acel copil din prima căsătorie ataca în vreun fel convenția prin care am separat bunurile în timpul căsătoriei? Dizolvarea regimului separației de bunuri, după deces, nu presupune ca bunurile să redevină comune, nu?