avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate sebastianboghean98

Activitate sebastianboghean98

Buna ziua,

Am o situatie neplacuta din partea unei firme de curierat. Am trimis un colet in valoare de 3200 RON, clientul a achitat cu Ordin de Plata.

Dupa 4 saptamani in care am sunat la toate agentiile, ne-au raspuns ca ei nu pot identifica coletul nostru si ne vor despagubi de 5 ori valoarea transportului, adica 250 lei.

Mentionam ca nu a fost declarata valoarea coletului si nici ramburs, avand in vedere ca a fost achitat prin banca.

Avem vreo sansa sa ne recuperam banii daca apelam la instantele de judecata?

Multumesc!
Buna ziua,

Contractul de comodat intre mine si societate este facut pentru toata locuinta.

”Cedarea, de către comodant, cu titlu gratuit, în favoarea comodatarului a dreptului de folosință a imobilului situat în ..................., cu destinația de sediu social.”

Oare la primarie voi plati impozit pe toata locuinta?

Era mai bine sa fi specificat doar o anumita camera cu un anumit nr de metri?

Multumesc!
Multumesc de raspuns, Am crezut ca nu este necesara autorizatia de functionare.

Firma este infiintata in martie 2023, am avut activitate pana acum dar inca nu am scos autorizatia de functionare.

Este un termen limita pentru autorizatie sau risc sa primesc amenda daca am avut activitate pana acum dar nu am scos autorizatia?

De asemenea as dori sa mut sediul social al firme in ianuarie 2025. Trebuie sa fiu in regula cu autorizatiile si platile la salubrizare, etc. pentru a putea dupa sa mut sediul social?

Multumesc!
Buna ziua,

Este necesara autorizatia de functionare de la primarie pentru sediu social al unei firme cu principala activitate CAEN 4791?

Teoretic activitatea nu se desfasoara de acolo ci de oriunde.

Ce autorizatii sau declaratii ar trebui pentru a putea fi in regula cu toate?

Avem activitate de jumatate de an dar inca nu avem autorizatie de la primarie.

Astazi a primit instiintare de la primarie sa ma prezint cu o serie de acte pentru a beneficia de autorizatie.

Multumesc!